Σειρά επετειακών εκδηλώσεων πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Ρόδου με αφορμή την επέτειο για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του.
«70 χρόνια από το 1948 μέχρι σήμερα συνδέονται άμεσα με τα 70 χρόνια ελεύθερου βίου στην περιοχή μας και στα Δωδεκάνησα» ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σάββας Χατζησάββας.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα με μία επιστημονική ημερίδα που γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Εισηγητές θα είναι ο κ. Γιώργος Αργείτης –Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ, καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Στέλιος Γκιάλης, Επίκουρος Καθηγητής Περιφερειακής Γεωγραφίας και Ανάπτυξης στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στην εκδήλωση θα είναι παρόντες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πρωτόπαππας, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος, ο γ.γ. της ΟΤΟΕ, Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι από τα Εργατικά Κέντρα Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων και Σερρών.
Αύριο, στο Ρόδων, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου – φωτογραφικού λευκώματος του δημοσιογράφου, Μιχάλη Μαστή, το οποίο αναφέρεται στη δράση του εργατοϋπαλληλικού κινήματος της Ρόδου, από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου έως τις μέρες μας.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο πρώην δήμαρχος Ρόδου, Γιώργος Γιαννόπουλος και θα διανεμηθεί ΔΩΡΕΑΝ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μοιράσου το άρθρο: