Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Ρόδο, για τον εντοπισμό δύο ατόμων, που το βράδυ του Σαββάτου εισέβαλαν, με την απειλή περιστρόφου, σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ιαλυσού.

Η μαρτυρία της ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου, που τη στιγμή της εφόδου των δύο ένοπλων ληστών ήταν με το 7χρονο κοριτσάκι της, συγκλονίζει.

Όπως περιγράφει στην εφημερίδα «Ροδιακή», ο ένας εκ των επίδοξων ληστών ήταν ιδιαίτερα βίαιος (την χτύπησε, την άρπαξε από το λαιμό και τα μαλλιά και την έριξε κάτω), ενώ ο δεύτερος λειτούργησε πιο ανθρώπινα και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φύγουν από το κατάστημα χωρίς να πάρουν τίποτα.

«Ο δεύτερος ληστής έτρεμε. Φοβόταν το ίδιο με εμένα» είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, η οποία αντιστάθηκε χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ, τις εικόνες βίας παρακολούθησαν μέσω της κάμερας ασφαλείας και οι γονείς της ιδιοκτήτριας, οι οποίοι και ενημέρωσαν την αστυνομία.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου συνέβαινε κάτι τέτοιο» ανέφερε στην ΕΡΤ Ρόδου η ιδιοκτήτρια, Ελευθερία Τζωρτζή, προσθέτοντας ότι τη στιγμή της εφόδου των ληστών απέβαλλε κάθε πανικό και φόβο.

«Πήρα ρίσκο, αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Φοβόμουν την αντίδρασή τους, στην περίπτωση που έμπαινε κάποιος στο κατάστημα».

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με την κ. Τζωρτζή, μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.

 

Μοιράσου το άρθρο: