«Χθες ήταν μια καλή ημέρα, μια όμορφη ημέρα για τα νησιά μας». Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ελάφρυνση και την ενίσχυση των νησιών.

«Από την πρώτη μέρα της θητείας μας ως περιφερειακή αρχή, ανέφερε, θέσαμε τη νησιωτικότητα σε πρωταρχική θέση, τη θεμελιώδη αρχή πάνω στην οποία βασίζονται και κινούνται όλες οι δράσεις, οι πρωτοβουλίες, οι διεκδικήσεις μας.

Χθες, από τη Νίσυρο, έγινε ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Είναι ένα πρώτο, απτό αποτέλεσμα των αγώνων μας. Όμως, μέχρι την πλήρη κατάκτηση του περιεχομένου της έννοιας «νησιωτικότητα», ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς».

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τονίζοντας ότι από τα 30 μέτρα τα πιο σημαντικά είναι η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ και το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων. «Το γεγονός ότι κάνουμε βήματα μπροστά, είπε, μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια», προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να είμαστε μεμψίμοιροι.

Μοιράσου το άρθρο: