«Εμείς την Τουρκία τη θέλουμε μία χώρα παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, όμως η Ε.Ε. και η Ελλάδα δεν μπορεί να δέχονται απειλές για κυριαρχικά δικαιώματά τους, κατοχυρωμένα από τον διεθνή νόμο. Η Τουρκία δεν απειλεί τους Ελληνες, απειλεί 520 εκατομμύρια ευρωπαίων πολιτών αφού τα σύνορα της χώρας μας, είναι ευρωπαϊκά σύνορα» ανέφερε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή Μανώλης Κεφαλογιαννης που βρέθηκε στη Ρόδο μαζί με άλλους δύο υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος του, την Κατερίνα Μάρκου και τον Θοδωρή Καλαμπόκη.
Αναφερόμενος ο κ. Κεφαλογιάννης στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο σημείωσε πως «είτε στην ανατολική Μεσόγειο ανήκει, είτε στο Αιγαίο, με βάση το άρθρο το συγκεκριμένο της συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τα νησιά τα οποία κατοικούνται έχουν τη δικιά τους οικονομική ζώνη, έχουν οικονομική ζώνη η οποία προστίθεται σ’ αυτή της Ελλάδας και το Καστελόριζο, που είναι το πιο ακριτικό νησί απ’ όλες τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί, προκύπτει η ΑΟΖ του Καστελόριζου που είναι ΑΟΖ της Ελλάδας».
Η υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Μάρκου στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών του προσεχούς Μαΐου λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε» και όποιος θέλει να πάμε λίγο παρακάτω και να γίνουμε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα έρθει και θα ψηφίσει Ν.Δ.»
Ο τρίτος του κλιμακίου των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ν.Δ Θοδωρος Καλαμπόκης μίλησε για τους μειωμένους συντελεστές φπα σημειώνοντας ότι είναι «απάνθρωπη» η σύνδεση που έκανε η κυβέρνηση με το μεταναστευτικό. Πρόσθεσε όπως και ο κ. Κεφαλογιάννης ότι η επαναφορά του μειωμένου φπα θεωρείται εφικτή και είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση της Ν.Δ θα το αντιμετωπίσει.

Μοιράσου το άρθρο: