«Παραμένω στη θέση μου τιμώντας τη λαϊκή εντολή, συγκρουόμενος με την παρακμή και τους εκφραστές της».
Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, μετά την απόφαση της παράταξής του να τον διαγράψει, με κίνδυνο να εκπέσει του αξιώματός του, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Κόκκινος.
«Ας προσέξει ο κ. Γ. Χατζημάρκος τον τρόπο διοίκησής του. Είναι επικίνδυνος και η εξάντληση της αυτοδιοικητικής θητείας του δεν είναι καθόλου βέβαιη αν λειτουργήσουν σωστά τα θεσμικά όργανα του κράτους» επισημαίνει.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Με συνέπεια, συνέχεια, σοβαρότητα και εντιμότητα, προσφέρω στα κοινά. Τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εκπορεύονται από τον περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο και στενό του πυρήνα φίλων, αφενός δημιουργούν οργή και θλίψη στους νησιώτες μας που περίμεναν έργα και όχι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και εσωστρέφεια και αφετέρου τα καταγγέλλω και συγχρόνως τα αντιμετωπίζω με ψυχραιμία και συγκεκριμένα επιχειρήματα.
Επισημαίνω τα εξής:
– Έχω επάγγελμα και σύμφωνα με τους πιστοποιημένους τίτλους σπουδών μου (τους οποίους φροντίζω να εμπλουτίζω) και επιστημονική κατάρτιση και μάλιστα έχω τιμηθεί από τον κλάδο μου και από την κοινωνία κατ’ επανάληψη. Άλλοι αναζητούν μισθούς και επιβίωση μέσα από τη συμμετοχή τους στα κοινά… Άλλοι αντιμετωπίζουν επαγγελματικά προβλήματα και άλλοι προσπαθούν να καλύψουν την αμάθειά τους και την προχειρότητά τους μέσω πρόσκαιρων πολιτικών θέσεων που κατέλαβαν.
– Θα μείνει ανεκπλήρωτος πόθος του κ. Γ. Χατζημάρκου και μερίδας συνεργατών του (που με την ενεργή στήριξη τη δική μου και άλλων περιφερειακών συμβούλων που δεν ανήκουν πλέον στην παράταξή του ή κρατούν στάση αναμονής, βρίσκονται σε θέση αυτοδιοικητικής ευθύνης στην Π.Ν.Αι.), η αποπομπή μου από τη θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου. Θυμίζω ότι εκλέχθηκα από το λαό και με τον ίδιο τρόπο που εκλέγεται ο περιφερειάρχης.
– Η θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη που υπηρετώ, αποτελεί αιρετό μονοπρόσωπο όργανο, με αρμοδιότητες και διακριτό ρόλο που δεν ταυτίζεται με τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των επιτροπών του. Μια προσεκτική ματιά στις διατάξεις του νόμου 3852/2010 (άρθρα 113, 120, 160 κ.λπ.) επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μου. Όσον αφορά το άρθρο 168 που επικαλείται ο κ. Γ. Χατζημάρκος και σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρεται σε περιφερειακούς συμβούλους και όχι στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη. Οι διώκτες μου ας αναζητήσουν όποια ερμηνεία θέλουν, δυστυχώς γι’ αυτούς έχω προπορευτεί και πάλι και θα μείνουν μόνο με τις επιθυμίες και τις πρόσκαιρες εντυπώσεις.
– Όσο κι αν θέλει ο κ. Γ. Χατζημάρκος να χειραγωγεί πρόσωπα και καταστάσεις, δε θα τα καταφέρει. Ο πανικός του και η πολιτική του ανεπάρκεια είναι εμφανέστατα πλέον. Ο τρόπος διαγραφής μου -όπως και των άλλων συναδέλφων- διέπεται από αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πράξεις και η νομιμότητά του ελέγχεται.
Τέλος
– θα πρότεινα στον κ. Γ. Χατζημάρκο να είναι πιο προσεκτικός στην άσκηση των καθηκόντων του. Ήδη έχει «εισπράξει» αρκετές μηνύσεις για περιφερειάρχη με θητεία τρία (3) έτη και πιθανόν να είναι υποψήφιος και για άλλες. Επίσης ο τρόπος διοίκησής του ελέγχεται από τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς και όσο κι αν προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να μεταθέσει ευθύνες, η αλήθεια θα λάμψει και θα είναι πικρή γι’ αυτόν.»
Υ.Γ.: Την τακτική του κ. Γ. Χατζημάρκου με τον οποίο εκλεχθήκαμε με τον ίδιο τρόπο, υπόσχομαι ότι δεν θα την εφαρμόσω… Δε θα συγκαλέσω την παράταξη να διαγράψει τον περιφερειάρχη που αποτελεί κι αυτός μονοπρόσωπο όργανο με συγκεκριμένες αρμοδιότητες που δεν ταυτίζονται με το υπόλοιπο Περιφερειακό Συμβούλιο… Τώρα ας ξαναμελετήσει το άρθρο 168 του Ν. 3852/2010 καλύτερα».

Μοιράσου το άρθρο: