Τα πρώτα απτά αποτελέσματα για την ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαίτερα της κρουαζιέρας στη Ρόδο, έφερε η συλλογική προσπάθεια Δήμου Ρόδου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, στο 4o  Posidonia Sea Tourism Forum.

Στο Φόρουμ, με θέμα  «Αναζητώντας νέες στρατηγικές για τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο», συμμετείχαν προσωπικότητες από τις σημαντικότερες εταιρίες κρουαζιέρας, όπως η Carnival Corp, η Royal Caribbean Cruises, η MSC Cruises, η Celestyal Cruises, επικεφαλής οργανισμών κρουαζιέρας και yachting, εκπρόσωποι από όλους τους τομείς της θαλάσσιας τουριστικής βιομηχανίας της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ(01)Η δυναμική παρουσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου σε εκθέσεις, διεθνή φόρουμ για θαλάσσιο τουρισμό και κρουαζιέρα, οι από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις επί σειρά ετών, προς την κατεύθυνση ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, αλλά και οι επαφές αμφοτέρων των φορέων, Δήμου Ρόδου και Λιμενικού Ταμείου, άρχισαν ν’ αποφέρουν καρπούς.

Ως επακόλουθο αυτής της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν οι δύο φορείς τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η παρουσία της Ρόδου στον θαλάσσιο τουρισμό και να εδραιωθεί το νησί ως home port για τα κρουαζιερόπλοια, ήλθε, σε πρώτη φάση, η συμφωνία για εβδομαδιαίες προσεγγίσεις πλοίων της εταιρείας Mediterranean Shipping Company (MSC) στη Ρόδο, από το 2019, αφού ως γνωστόν ο προγραμματισμός στην κρουαζιέρα γίνεται δύο χρόνια πριν.

«Πρόκειται σαφώς για μία θετική εξέλιξη. Και αυτή είναι μόνον η αρχή, καθώς πέραν των αρχικών συζητήσεων με τους εκπροσώπους της εταιρείας MSC και της θυγατρικής της στην Ελλάδα, θα επιδιωχθούν συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους κι άλλων εταιρειών με τον ίδιο στόχο: την προσέλκυση περισσοτέρων κρουαζιεροπλοίων στο νησί τα επόμενα χρόνια» δήλωσε η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, είχε  συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κο Στέργιο Πιτσιόρλα, καθώς και με στελέχη της Celestyal Cruises, Αλέξη Οικονόμου και Γιώργο Κουμπενά.

Μοιράσου το άρθρο: