Την επιχορήγηση των Περιφερειών, με κονδύλι 27 εκ. ευρώ, εξήγγειλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στο οποίο μετέχει και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο υπουργός αναγνώρισε την οικονομική ασφυξία των Περιφερειών και την αδυναμία τους να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες και δεσμεύτηκε για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και μάλιστα άμεσα, εντός του 2017, με κονδύλι, ύψους 27 εκ. ευρώ.

Οι Περιφερειάρχες υποδέχθηκαν τη δέσμευση του υπουργού, παρ’ ότι το κονδύλι είναι εξαιρετικά μικρό για να καλύψει τις ανάγκες όλων των Περιφερειών, σαν μια αρχή μετά από μια τριετία μηδενικής χρηματοδότησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος  Χατζημάρκος, είχε την ευκαιρία να θέσει και το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Συνεπικουρούμενος από τους Περιφερειάρχες των νησιωτικών Περιφερειών, Χριστιάνα Καλογήρου, Βορείου Αιγαίου και Θεόδωρο Γαλιατσάτο, Ιονίων Νήσων, ζήτησαν από τον Υπουργό να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα όσον αφορά την υποστελέχωση, λόγω των ειδικών συνθηκών της νησιωτικότητας.

Ζήτησε επιπλέον να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας ως προς την κινητικότητα των υπαλλήλων, ώστε οι Περιφέρειες να μην χάσουν κι άλλο προσωπικό.

Μεγάλη συζήτηση έγινε επίσης για τις επικείμενες θεσμικές αλλαγές στην διακυβέρνηση της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι σύντομα θα είναι έτοιμο το πλήρες σχέδιο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει επαρκές χρονικό περιθώριο για συζήτηση και διαβούλευση, πριν αυτό λάβει την οριστική μορφή του.

Μοιράσου το άρθρο: