Στην Έκθεση Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 22 έως 25 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι, πρόκειται να συμμετάσχει -για πρώτη φορά- ο Δήμος Ρόδου, στο πλαίσιο προβολής της Ρόδου σε νέες τουριστικές αγορές.
Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ισχυροί είναι οι δεσμοί, θρησκευτικοί και ιστορικοί, που ενώνουν τις δύο χώρες. Οι ενέργειες του υπουργείου τουρισμού και άλλων τουριστικών φορέων της χώρας έχουν τονώσει το τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι αφίξεις των Σέρβων τουριστών στη χώρα μας ξεπέρασαν το 2017 το ένα εκατομμύριο.
Η Έκθεση Τουρισμού «IFT Beligrade 2018» αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή από tour operator όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Φέτος πρόκειται να συμμετάσχουν 1100 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες..
Η Ρόδος θα συμμετάσχει, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Μοιράσου το άρθρο: