Με τις καλύτερες εντυπώσεις και την προσμονή της επόμενης διοργάνωσης, αναχώρησαν από τη Ρόδο οι 161 ποδηλάτες που μετείχαν στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο.

Στο «International Tour of  Rhodes», που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Ποδηλατικό Σωματείο Ροδήλιος και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων Sports Tours Hellas υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας), συμμετείχαν 161 ποδηλάτες από 28 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ-ΕΛΛΗΝΑΣΛεβεντάκης: «Καταδικασμένος» να συνεχιστεί ο Γύρος

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος είναι «καταδικασμένος» να συνεχιστεί, ανέφερε ο διευθυντής του αγώνα Γιώργος Λεβεντάκης.

«Η επιτυχημένη φετινή διοργάνωση έδωσε υποσχέσεις ότι στο μέλλον με ακόμη καλύτερο προγραμματισμό και μεγαλύτερη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, μπορεί να εκτοξευτεί η τουριστική ανάπτυξη του νησιού μαζί με την αγωνιστική επιτυχία. Ο διπλός αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Παπασταματάκης: Στόχος μας η καθιέρωση του Γύρου

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος του Σωματείου Ροδήλιος – Ιβίσκος, Γιάννης Παπασταματάκης, στάθηκε στην επιτυχημένη διοργάνωση του Γύρου Ρόδου, επισημαίνοντας ότι ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα η αναβίωση του διεθνούς ποδηλατικού Γύρου Ρόδου.

«Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όλα κύλησαν άψογα. Ευτυχώς στους τερματισμούς των δύο τελευταίων ΕΤΑΠ οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και ο κόσμος τους παρακολούθησε χειροκροτώντας θερμά τις προσπάθειες των αθλητών, που βρέθηκαν στο νησί μας και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία, αλλά και το επίπεδο της διοργάνωσης. Οι Έλληνες ποδηλάτες που αγωνίστηκαν πήραν το μήνυμά τους για περισσότερη δουλειά».

Μοιράσου το άρθρο: