Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, τις δραματικές για τους εργαζόμενους εξελίξεις στην εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», η οποία κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα.
Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΡ αναφέρει τα εξής:
«Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, πλήρωσαν με αιματηρές θυσίες την ανάπτυξη της εταιρείας και τα χρόνια της υψηλής κερδοφορίας του και την εποχή της κρίσης με μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, κλεισίματα καταστημάτων, μαζικές απολύσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν τα εύκολα θύματα των επιχειρηματικών παιγνιδιών, που κατ’ επανάληψη παίζονται με τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Δικαίου, τ’ οποίο έχει διαμορφωθεί ως εργαλείο διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών, των προμηθευτών και του Δημοσίου, αφήνοντας τελευταίους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με την οποία είναι σε συνεχή επικοινωνία, θα βρίσκεται σε επιφυλακή, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τις εργατικές απαιτήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να εξαιρεθούν από το σχέδιο εξυγίανσης και της συμφωνίας με τους πιστωτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρείας και εδώ στη Ρόδο να συσπειρωθούν στο Ε.Κ.Ρ και στο Σωματείο τους, έτσι ώστε να αποκρούσουμε αυτή την λαίλαπα που έρχεται.
Θα αγωνιστούμε με κάθε ένδικο και συνδικαλιστικό μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην εταιρία, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την κανονική καταβολή των μισθών τους».

Μοιράσου το άρθρο: