Το Φεστιβάλ «Ημέρες Μουσικής», πιστό στο ραντεβού του για 17η χρονιά, ανοίγει τις πύλες του στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου για τέσσερις ξεχωριστές βραδιές κλασικής μουσικής.

Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων θα παρουσιάσει δύο διαφορετικά προγράμματα, με το πρώτο να εκκινεί από το Ρομαντισμό και να κορυφώνεται με την εμβληματική 5η συμφωνία του Μπετόβεν, και το δεύτερο ν’ αποτελεί ένα αφιέρωμα στη μουσική δωματίου.

Στις 5 Σεπτεμβρίου δύο καταξιωμένες μουσικοί με διεθνείς διακρίσεις, η Σεβαστή Χατζηστρατή από τη Ρόδο και η Ευτυχία Βενιωτά από τη Θεσσαλονίκη, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για δύο πιάνα.

Στην τελευταία συναυλία για το φετινό Φεστιβάλ, στις 8 Σεπτεμβρίου, το έργο «24 Ελληνικοί Χοροί για το Μουσείο Μπενάκη, ερ. 57» του διάσημου Ρόδιου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη, θα ερμηνευτεί σε μεταγραφή για δύο πιάνα του Διονύση Μπουκουβάλα από κορυφαίος Έλληνες σολίστ: τον Τίτο Γουβέλη και τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο. Το έργο γράφτηκε έπειτα από παραγγελία του Μουσείου Μπενάκη και του διευθυντή του Άγγελου Δεληβοριά με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Νίκου Σκαλκώτα.

Μοιράσου το άρθρο: