Συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη μέρα, στη Ρόδο οι εργασίες του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση με θέμα «Νότιο Αιγαίο:Ένα Αναπτυξιακό Οικοσύστημα. Στους θεματικούς κύκλους εργασιών, στις παράλληλες συνεδριάσεις εξετάζονται οι ενότητες:

Τουρισμός: Εργασιακές σχέσεις Χωροταξία και Πολιτικές Αειφορίας με ομιλητές την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσο Ηλιόπουλο,την Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα.
Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Χρηματοδοτικά Μέσα και Δημόσια Περιουσία με ομιλητές τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση την – Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου τον Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας τον Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολής.

Θα ακολουθήσουν οι ενότητες: Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ομιλητές τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, τον Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκο Αντώνογλου, τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.
Υποδομές, Νησιωτικότητα, Προσβασιμότητα και Μεταφορικό Ισοδύναμο με ομιλητές: τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη τον – Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη, τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιανέλλη- Θεοδοσιάδη. Το απόγευμα θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο Δήμαρχος Ρόδου & Πρόεδρος Π.Ε.Δ., Φώτης Χατζηδιάκος, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος ΧατζημάρκοςΟι εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσουν στις 19.30 με την ομιλία Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μοιράσου το άρθρο: