Με ειδικό βραβείο για την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», καθώς και για την διαχρονική προσφορά του στη διεθνή αναγνώριση της ελληνικής κουζίνας, από την περίοδο ακόμη που ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου καθιέρωσε το σήμα «Aegean Cuisine», τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στη διάρκεια της τελετής «Χρυσοί Σκούφοι 2019», στο Grand BallRoom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία».
Το ειδικό βραβείο απένειμε στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκδότης του περιοδικού «Αθηνόραμα», που κάθε χρόνο διοργανώνει την τελετή απονομής των «Χρυσών Σκούφων» για τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Φέτος, τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου είχαν την τιμητική τους, καθώς απέσπασαν 8 από το σύνολο των 28 «Χρυσών Σκούφων» που απενεμήθησαν.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εστιατορίων γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη.
Το «παρών» στην τελετή απονομής, έδωσαν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί, γνωστοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κι εκδότες, γνωστοί επιχειρηματίες και φορείς από το χώρο του τουρισμού καθώς και πολιτικοί.
«Το βραβείο που παρέλαβα δεν τιμά μόνο εμένα. Είναι αποτέλεσμα πολύ καλής δουλειάς, πολλών ανθρώπων. Είναι απόδειξη της αποτελεσματικής συνεργασίας μας με όσους προκρίνουν το καλό του τόπου τους. Είναι προνόμιο για μένα να είμαι επικεφαλής αλλά και απλό μέλος μιας ωραίας ομάδας. Ναι, είμαστε υπερήφανοι για τα βραβεία που κερδίζουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Μοιράσου το άρθρο: