Μία σειρά από έργα μικρής κλίμακας εκτελούνται τις τελευταίες μέρες στο αεροδρόμιο της Ρόδου, κυρίως στο εσωτερικό των εγκαταστάσεών του, με στόχο να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής σαιζόν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», στον τερματικό σταθμό εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης και ανάδειξης των εσωτερικών του χώρων, καθώς και εργασίες για τη μόνωση της οροφής και στα δύο κτίρια.
Επίσης πραγματοποιούνται έργα στις τουαλέτες, για να γίνουν σύγχρονες και λειτουργικές.
Επίσης έχουν ήδη γίνει εδώ και καιρό παρεμβάσεις στο διάδρομο και συγκεκριμένα σε όποια σημεία υπήρχαν κρατήρες όπως αυτοί που έγιναν αιτία να σταματήσει κατά το παρελθόν η λειτουργία του. Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι προγραμματίζεται να ασφαλτοστρωθεί από την αρχή όλος ο διάδρομος για να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα.
Το προηγούμενο διάστημα έγιναν όμως και εργασίες στην περίφραξη και συγκεκριμένα σε όποια σημεία της αυτή είχε καταστραφεί. Τοποθετήθηκε συρματόπλεγμα ενώ παράλληλα καθαρίστηκαν οι θάμνοι και η βλάστηση που βρίσκονταν είτε μέσα στον ευρύτερο χώρο είτε περιμετρικά κατά μήκος της περίφραξης.
Αυτό ήταν μία από τις αναγκαίες παρεμβάσεις καθώς η ύπαρξή τους εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των αεροσκαφών και κατ’ επέκταση των επιβατών, αφού εκεί έβρισκαν καταφύγιο πουλιά και ζώα προκαλώντας συχνά περιστατικά με ατυχήματα.

Μοιράσου το άρθρο: