Άνοιξε τις πύλες της εχτές το απόγευμα για το κοινό η 18η Έκθεση Αlexpo 2018 .Την έκθεση εγκαινίασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τους προέδρους των Επιμελητηρίων ΑΜΘ και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην τοπική γαστρονομία.

«Eίναι μια σημαντική έκθεση σε μια σημαντική στιγμή .Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα μετά από 8χρόνια βαριάς κρίσης, τελειώνουμε την εποχή των μνημονίων και μπαίνουμε σε μια περίοδο ανάπτυξής και δημιουργίας,» σχολίασε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της 18ης Έκθεσης Alexpo 2018 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά διαφορετικά πράγματα από ότι στο παρελθόν. Να στραφούμε στην παραγωγή, να κάνουμε εξαγωγές ,να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μοιράσουμε και δίκαια το πλεόνασμα και το έσοδο από όλη αυτή τη προσπάθεια,» είπε ο κ. Πιτσιόρλας και τόνισε : «έχουμε δυνατότητες να παράγουμε πολύ παραπάνω από όσο νομίζουμε. Αν λοιπόν αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες, αν αλλάξουμε νοοτροπία και αν στραφούμε πραγματικά προς την παραγωγή, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.»

Κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην περιοχή του Έβρου και της Θράκης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, σημείωσε πως «είναι από τις περιοχές που μπορούν να πρωτοστατήσουν, είναι πολύ σημαντικό γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας, μας συνδέουν με την ενδοχώρα των Βαλκανίων και της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, μπορεί να είναι το σημείο που θα μας φέρει σ’ επαφή με τεράστιες αγορές».

Ο κ. Πιτσιόρλας προέτρεψε «να συνεργαστούμε όλοι, κυβέρνηση, κόμματα, φορείς, για ένα καινούριο αναπτυξιακό σχέδιο. Η κυβέρνηση το έχει καταθέσει και να εργαστούμε όλοι ώστε να το υλοποιήσουμε και ν’ ανεβάσουμε την περιοχή μας εκεί που μπορεί ν’ ανεβεί».

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 120 τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους ,όπως :Επιχειρήσεις τεχνολογίας & Πληροφορικής, Ενέργειας ,Τροφίμων και ποτών, Υπηρεσίες Προβολής & Διαφήμισης, Υπηρεσίες Υγείας & Αισθητικής, Αγροτικών Ειδών, Ειδών Κατοικίας.

Την έκθεση διοργανώνει κάθε δυο χρόνια το Επιμελητήριο ,ενώ πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό προβολής και ανάπτυξης της Π.Ε. Εβρου, μια έκθεση που προσαρμόζεται στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον και στις συνθήκες του ανταγωνισμού ,που διευρύνει τους ορίζοντες και τις προοπτικές της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προβολής προϊόντων και γευσιγνωσίας, όπως και εμφανίσεις γνωστών σεφ που θα μαγειρέψουν ζωντανά, μπροστά στο κοινό συνταγές που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τοπικά προϊόντα, ενώ το κοινό που θα επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούμενες από μουσικές συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις.

Η έκθεση η οποία ολοκληρώνεται την Τρίτη 19 Ιούνιου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7μμ-12μμ.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Μοιράσου το άρθρο: