Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου φτάνει στον Έβρο το 2ο Φεστιβάλ Via Egnatia, το οποίο ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων Καβάλας το «ταξίδι» του σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στην Ξάνθη, στις 31 Αυγούστου στην Καβάλα, στις 2 Σεπτεμβρίου στη Δράμα, 3 και 4 Σεπτεμβρίου στον Έβρο και το τριήμερο από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου στη Ροδόπη. Όσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Τραϊανούπολη και την Αλεξανδρούπολη, ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί με το «Κυνήγι του Θησαυρού VIA EGNATIA». Την ίδια ημέρα, στις 7 το απόγευμα θα εγκαινιαστεί στο «Νομαρχείο» η έκθεση φωτογραφίας με θέμα την αρχαία και σύγχρονη Εγνατία Οδό, ενώ στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η επίδειξη πολεμικών βυζαντινών τεχνών από τους «Κορύβαντες». Μία ώρα μετά, στις 9 μ.μ., μπροστά στο «Νομαρχείο» θα ξεκινήσει και η συναυλία με τους Stavento και τη Σοφία Κουρτίδου.

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο αγώνας δρόμου 16 χιλιομέτρων, με την επωνυμία: «VIA EGNATIA RUN». Σημείο εκκίνησης θα είναι το αρχαιολογικό μνημείο «Χάνα» στα Λουτρά Τραϊανούπολης και τερματισμού το «Νομαρχείο» στην Αλεξανδρούπολη. Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας και οι δρομείς θα κινούνται παράλληλα και πολύ κοντά στην αρχαία Εγνατία Οδό. Οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, είτε ηλεκτρονικά στο site της περιφερειακής ενότητας Έβρου, είτε αυτοπροσώπως στο κεντρικό κτίριό της και στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς».

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Μοιράσου το άρθρο: