Το δημογραφικό και ο ΦΠΑ ήταν τα ζητήματα που κυρίαρχα έθεσαν οι αυτοδιοικητικοί αλλά και οι περισσότεροι φορείς του κεντρικού και βορείου Έβρου στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, που εχθές επισκέφθηκε την περιοχή.

Για το δημογραφικό ζήτημα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «είναι το νούμερο ένα εθνικό ζήτημα της Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα “σβήνει” αν δεν το αντιμετωπίσουμε και αυτό δε θέλουμε να το ζήσουμε».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το θέμα είναι πάρα πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα της Ν. Δ. και υποστήριξε ότι για να λυθεί πρέπει να υπάρχουν χρήματα. «Ανήκει στην κατηγορία αυτού που είπε ο αρχαίος Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης: Δεῖ δὴ χρημάτων, ἄνδρες Ἀθηναῖοι, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲ ἐστι γενέσθαι τῶν δεόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. «Άρα, μειώνουμε τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές, πατάσσουμε τη γραφειοκρατία, προσελκύουμε ξένες επενδύσεις, αυξάνουμε το ΑΕΠ και από την αύξηση αυτή δίνουμε λεφτά για να κάνουμε παιδιά. Όλα πρέπει να γίνουνε με τη σειρά για να έχουν αποτέλεσμα, χωρίς να καλλιεργούμε υπερβολικές προσδοκίες. Λέμε αυτά που μπορούν να γίνουν, δεν υποσχόμαστε αυτά που δε γίνονται…», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Νέα εξαίρεση στο ΦΠΑ δε θα μπορούσε να επιτευχθεί..»
«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Νέα εξαίρεση στο ΦΠΑ δεν βλέπω πως θα μπορούσε να επιτευχθεί», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης στους φορείς που έθεσαν το θέμα. Μάλιστα, όπως σημείωσε, «αυτήν τη στιγμή, οι συνεχόμενες παρατάσεις του μειωμένου ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου, με πρόσχημα το μεταναστευτικό, έχει οδηγήσει σε μεγάλη κρίση τη σχέση και της παρούσας κυβέρνησης με την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, το θέμα του ΦΠΑ είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα και η Ελλάδα είναι η χώρα που κατηγορείται για πολύ χαμηλή εισπραξιμότητα του ΦΠΑ…», ανέφερε επίσης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε, δε, στον σχεδιασμό του κόμματος, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «εμείς έχουμε μια πολιτική διαφορετική από αυτήν που εφαρμόζεται τώρα. Εμείς θέλουμε λιγότερες κλίμακες ΦΠΑ και πολύ μικρότερο ΦΠΑ. Σχεδιάζουμε μία αναμόρφωση του συστήματος, όχι όμως με εξαιρέσεις, αλλά σε γενική κατεύθυνση, σε όλη την επικράτεια. Το λέω ευθέως, γιατί δε θέλω να νομίζετε ότι είμαστε καραγκιόζηδες που σας λένε ότι θα τα κάνουν όλα και μετά να μας κυνηγάτε…»

«Δίκαιο και χωρίς κόστος το αίτημα για Διεύθυνση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα…»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Γεωργιάδης και στο αίτημα που του έθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών α’βάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Νίκος Νικολαΐδης, για την ίδρυση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ορεστιάδα. «Είμαστε εξαιρετικά υπέρ. Είναι δίκαιο το αίτημα, δεν έχει ιδιαίτερο κόστος, θα έλυνε αρκετά ζητήματα διοίκησης και σας υπόσχομαι ότι όταν αλλάξουν τα πράγματα θα το δούμε, να έρθετε να με βρείτε για να το κάνουμε στ’ αλήθεια», του απάντησε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Το 2011, σε ένα άγχος μέσα στη χρεοκοπία, έπρεπε να παρουσιαστούν στην Τρόικα οικονομίες κλίμακος πιο μεγάλες απ’ ότι στην πραγματικότητα ήταν. Εκεί τα πήρε όλα η μπάλα…Τώρα είναι προφανές ότι σε διάφορα σημεία πρέπει να γίνουν διορθώσεις εκεί που, πραγματικά, δημιουργήθηκαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύθηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μοιράσου το άρθρο: