Μήνυμα στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν για τον σεβασμό για την δικαιοσύνη στα θύματα των τροχαίων, έστειλε εχτές από την Αλεξανδρούπολη μια ομάδα γονέων με απώλεια παιδιού, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων.

Παράλληλα στην εκδήλωση συμμετείχαν και σαράντα παιδιά από τον Σύλλογο «Αρχείο Μουσικοχορευτικής παράδοσης-Χρόνης Αιδονίδης,» τα οποία τραγούδησαν για την μνήμη των παιδιών που χάθηκαν
« Είμαστε εδώ με όλους εκείνους που δεν είναι μαζί μας. Η παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων σε τροχαίες συγκρούσεις είναι μια κοινωνική ευαισθητοποίηση όχι μόνο για τον σεβασμό και τη δικαιοσύνη σε αυτούς που έχασαν την ζωή τους, η τις δεξιότητες τους σε τροχαίο, αλλά είναι μια καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης στα θέματα οδικής ασφάλειας που απασχολούν όλους μας,» σχολίασε σε δηλώσεις της το μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου SOS Τροχαία εγκλήματα κ. Μακρή Αικατερίνη τονίζοντας πως «τα πιο πολλά ατυχήματα συμβαίνουν από επιλογές,» και διευκρίνισε :« είναι επιλογή το να τρέχω ,να οδηγώ μεθυσμένος και να χτυπώ το θύμα μου στο δρόμο και να το εγκαταλείπω.Mπορεί να μην υπάρχει ανθρωποκτόνος πρόθεση, όμως τελικά η επιλογή είναι αντίθετη με αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε.»
Οι δράσεις για την Οδική Ασφάλεια «Όραμα Μηδέν-Μηδενική Ανοχή στα Τροχαία Εγκλήματα ,» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων οι οποίες πραγματοποιούνται για 6η συνεχή χρονιά στην Αλεξανδρούπολη, ξεκίνησαν πριν από είκοσι ημέρες στην Δημοτική βιβλιοθήκη με την συνεργασία της Τροχαίας, με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και την αφύπνιση της νέας γενιάς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.
Περισσότεροι από 900 μαθητές της Α΄ θμιας εκπαίδευσης εκπαιδευτήκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τροχονόμο και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, όπως κυκλοφοριακή αγωγή, παιχνίδι προσομοίωσης του κέντρου της πόλης, σημασία αιμοδοσίας, ομιλία για τις αιτίες που προκαλούν τα ατυχήματα και τις συνέπειες κ.λπ.).
Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με ημερίδα με θέμα «μετά τα τροχαία τι,» όπου ο αναπληρωτής Διοικητής της Τροχαίας κ. Στεφανίδης παρουσίασε τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που αφορούν το τροχαίο ατύχημα ,εξήγησε τις μείζονος σημασίας συνέπειες ,ενώ ανέδειξε πως η μοναδική λύση για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι η απαραίτητη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από όλους μας.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Μοιράσου το άρθρο: