Ινστιτούτο Αεροπορικής Ιατρικής στο «Δημόκριτος»

Την συνεργασία τους για την λειτουργία Ινστιτούτου Αεροπορικής Ιατρικής στους χώρους της παλαιάς διοίκησης του αεροδρομίου «Δημόκριτος,» ανακοίνωσαν το Δ.Π.Θ και η Υ.Π.Α. Στο πλαίσιο αυτό θα παραχωρηθούν γραφεία σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, καθώς και σε ερευνητικά κέντρα, επιμελητήρια της περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και άλλων χωρών, με στόχο τη συνεργασία του πανεπιστημίου με τον επιχειρηματικό κόσμο και την από κοινού αναζήτηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε μέσα από τη χρηματοδότηση καινοτόμων δράσεων, να δοθεί μία άλλη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.

Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρύτανης του Δ.Π.Θ Σταύρος Τουλουπίδης, στον εμβληματικό χώρο του παλιού κτιρίου διοίκησης του αεροδρομίου, το πανεπιστήμιο θα εγκαταστήσει από κοινού με την ΥΠΑ, μια σειρά από πρωτοποριακές δραστηριότητες και καινοτομίες, αρχής γενομένης από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής για την πιστοποίηση των χειριστών αεροσκαφών. Παράλληλα, στο χώρο, το ΔΠΘ προγραμματίζει να εγκαταστήσει μια σειρά γραφείων για ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, επιμελητήρια από Ελλάδα και εξωτερικό, με σκοπό την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων και την της συνεργασίας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με τον επιχειρηματικό κόσμο.
«Στόχος είναι να παρέχουμε ένα όραμα διεθνές με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη, έτσι ώστε να παίξει πιο αποτελεσματικά το ρόλο της ηγέτιδας δύναμης, εντός κι εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη οικονομική και αναπτυξιακή ωφέλεια για τον τόπο μας,» υπογράμμισε ο κ. Τουλουπίδης.
Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιντζεράκος μετέφερε τη θετική στάση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη γύρω από αυτές τις δράσεις και τόνισε « πως η ΥΠΑ θέλει να ενισχύσει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και να κάνει επενδύσεις γύρω από το αεροδρόμιο.”
«Η Υ.Π.Α με την σχολή της ,πιστοποιεί όλο τον κόσμο που εργάζεται στις αερομεταφορές ,( χειριστές, μηχανικούς ,σεκιούριτι κ.λπ) και αυτό δίνει την δυνατότητα μέσα από αυτήν την διαδικασία κοινής δράσης με το πανεπιστήμιο να δώσουμε ένα διαφορετικό τόνο στην διαδικασία αυτή των πιστοποιήσεων,» είπε ο κ. Λιντζεράκος υπογραμμίζοντας πως πέρα από την δημιουργία του Ινστιτούτου Αεροπορικής Ιατρικής ,υπάρχει σκέψη για την διαδικασία εκπαίδευσης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, μέσα από ένα μεταπτυχιακό, τύπου δημόσιας διοίκησης το οποίο θα στεγασθεί στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης και με την βοήθεια και την αιγίδα του Δ.Π.Θ, άνθρωποι που θα συμμετέχουν σε αυτό το μεταπτυχιακό να μπορούν να απορροφώντα από την Υ.Π.Α ,ως εργαζόμενοι και ως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος