Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιεί από το πρωί ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κωνσταντίνος Πουλάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του που ξεκίνησε πριν δυο μήνες ,ενημερώνοντας τους αυτοδιοικητικούς και τους πολίτες στις προτάσεις στις οποίες κατέληξε ως πρόεδρος της Επιτροπής για την θεσμική μεταρρύθμιση της ΤΑ.

«Φιλοδοξούμε η μεταρρύθμιση η οποία θέλουμε να κάνουμε για την Τ.Α να έχει το στοιχείο του διαλόγου ,-της διαβούλευσης επί της ουσίας πριν φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο -και να δείξουμε ότι εμείς δεν θα το κάνουμε όπως έγιναν οι δυο άλλες μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο θεσμό της Τ.Α κυρίως με τον Καποδίστρια το 1998 και με τον Καλλικράτη το 2010 όπου η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για την οποιαδήποτε μεταρρύθμιση έγινε σε ένα κλειστό γραφείο του υπουργού και του τότε γεν γραμματέα,» είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Πουλάκης .
Κάνοντας αναφορά στον ρόλο της Επιτροπής ο κ. Πουλάκης σημείωσε πως πρόκειται για μια επιτροπή η οποία έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα που δείχνει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής και εξήγησε:« η ιδιαιτερότητα της είναι πως πρόκειται για μια επιτροπή την οποία δεν την έφτιαξε ο υπουργός από μόνος του, αλλά είναι μια επιτροπή η οποία θεσμοθετήθηκε ,ψηφίστηκε πέρυσι τον Φλεβάρη ,έχει συγκεκριμένη σύνθεση και αποτελείται από 27 μέλη , επιστήμονες ,καθηγητές, εμπειρογνώμονες της Τ.Α, διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, τρία μέλη της ΚΕΔΕ, τρία μέλη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και δυο στελέχη εργαζόμενοι στην Τ.Α Α΄ και Β ΄βαθμού, σεβόμενοι έτσι την θεσμική τους λειτουργία ,αλλά θέλοντας συγχρόνως να συν διαμορφώσουμε μαζί τους τις προτάσεις που καταλήξαμε.
«Δυστυχώς όμως , πριν ολοκληρώσει το έργο της η Επιτροπή, αποχώρησε η ηγεσία της ΚΕΔΕ με δυο επιχειρήματα,» είπε ο κ. Πουλάκης.
Το πρώτο έχει να κάνει ότι, ασχολούμαστε μόνο με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και το δεύτερο ότι δεν γνωρίζουν τις απόψεις της κυβέρνησης.
Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των αυτοδιοικητικών ο κ. Πουλάκης είπε: « η επιχειρηματολογία που ακούω ως προς την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ,έχει περισσότερο στοιχεία συζήτησης, ακούνε ρωτάνε πως θα λειτουργήσει, και δεν υπάρχει αυτή η αντίθεση η οποία εκφράζεται δημοσίως από τις ανακοινώσεις της ΚΕΔΕ. Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα στον τρόπο με τον οποίο συζητάμε διότι καταλαβαίνουν στην πράξη ότι τον διάλογο αυτόν τον πιστεύουνε.»
Ο κ .Πουλάκης θα παρουσιάσει την πρόταση αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για την Τ.Α στις 7.30μμ στο Επιμελητήριο, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε και το Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Έβρου .

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

 

Μοιράσου το άρθρο: