«Ξεκινάει μια αναπτυξιακή πορεία για το λιμάνι ενώ οι προοπτικές που ανοίγονται είναι μεγάλες .Θα παρακολουθούμε τις διαδικασίες και θα είμαστε σε συνεχή και σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΑ, ώστε να δούμε ποιες θα είναι οι αμέσως επόμενες κινήσεις που θα γίνουν ώστε, το λιμάνι να αποτελέσει πόλο αναπτυξιακό, να αποτελέσει σημείο ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης ,αλλα και της ευρύτερης περιοχής,» δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη, η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στον Έβρο.

Στην Αλεξανδρούπολη η κ. Χατζηγεωργίου επισκέφθηκε τον ΟΛΑ όπου ενημερώθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρήστο Δούκα για τις προοπτικές που ανοίγονται το επόμενο διάστημα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης .

« Η προοπτική του λιμανιού σαν εργαλείο ανάπτυξης και η δρομολογημένη διαδικασία ανάπτυξης του δεν αφορά μόνο την τοπική κοινωνία αλλά αφορά και την χώρα μας στην διαδικασία απένταξης του από την υπανάπτυξη ,υποκαθηστέρηση και είναι μια μοναδική ευκαιρία για την περιοχή μας,» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Δούκας και τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση με την κ. Χατζηγεωργίου στο υπουργείο.

Όπως διευκρίνησε , ο Οργανισμός Λιμένα θα ετοιμάσει μια ατζέντα δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα ,στο επιχειρηματικό, σε σχέση με την πόλη, σε σχέση με την ψυχαγωγία ,στην προσέλκυση επισκεπτών την οποία θα θέσει υπόψη της υπουργού προκειμένου να βρεθούν τρόποι πως μπορεί το υπουργείο να στηρίξει αυτές τις πρωτοβουλίες ώστε έτσι, αυτά που θα γίνουν να γίνουν με ρεαλιστικό ,αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.

Ο κ. Δούκας ενημέρωσε την υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης και για την αποστολή στελεχών του ΟΛΑ στο Λιβόρνο της Ιταλίας, όπου συναντήθηκαν με εκπρόσωπους του Λιμένα με επικεφαλής τον PIETRO VERNA, έκτακτο Επίτροπο της Λιμενικής Αρχής του Συστήματος Λιμένων του Βορείου Τυρρηνικού Πελάγους.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν τις δραστηριότητες των δύο λιμένων και τις επιχειρηματικές προοπτικές σε όλους του τομείς, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, καθώς στη θαλάσσια περιοχή του Λιβόρνο λειτουργεί ήδη πλωτός τερματικός σταθμός αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG.

Η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκε σε όλες τις εγκαταστάσεις του λιμένα του Λιβόρνο και είχε την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες από την οργάνωση των λιμενικών δραστηριοτήτων του, που θα χρησιμεύσουν στις επόμενες καθοριστικές κινήσεις για την ανάπτυξη του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

«Στο Λιβόρνο λειτουργεί πλωτός τερματικός σταθμός αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG εδώ και πέντε χρόνια. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πόσο επηρεάζει αυτή η πλατφόρμα την περιοχή της πόλης του Λιβόρνο, το λιμάνι της ,αλλά κυρίως το περιβαλλοντικό και οικολογικό αποτύπωμα που αφήνει στην περιοχή ύστερα από πέντε χρόνια λειτουργίας,» ανέφερε ο κ. Δούκας τονίζοντας πως «το περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι μόνο θετικό. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι μεταξύ της πλωτής εξέδρας και του λιμανιού του Λιβόρνο υπάρχει προστατευμένο περιβαλλοντικό θαλάσσιο πάρκο, δείχνει δηλαδή τι δυνατότητες θετικές μπορεί να δώσει μια τέτοια προοπτική και σε αυτό θα εργαστούμε σαν ΟΛΑ ,αλλα και σαν τοπική κοινωνία.»

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΑΖΑ του νομού ,Αναστασία Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος και Γιώργος Καίσας και ο συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαος Μαλτέζος.

 

Μοιράσου το άρθρο: