«Αισθάνομαι πολύ περήφανος γιατί στο Πολυκοινωνικό του Δήμου μας επιτελείται ένα πολύπλευρο και πολύμορφο κοινωνικό έργο,» ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο Χρήστο Γερακόπουλο, ενημερώνοντας για τις κοινωνικές δράσεις του Πολυκοινωνικού.

Στις δράσεις του Πολυκοινωνικού εντάσσονται μεταξύ άλλων το κοινωνικό φροντιστήριο και σπουδαστήριο, το κοινωνικό παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, η κοινωνική ιματιοθήκη ενώ στα «σκαριά» είναι η ίδρυση και λειτουργία ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΙ) το οποίο θα στεγασθεί στο δεύτερο ΚΑΠΗ. Στο ΚΗΦΙ οι ηλικιωμένοι θα έχουν ολοήμερη φροντίδα από κοινωνικούς λειτουργούς, φροντιστές και φυσικοθεραπευτές και ότι άλλο χρειάζεται ένας ηλικιωμένος ώστε να βρίσκει στέγη και φροντίδα.

Σύμφωνα με τον κ.Λαμπάκη από το Μαρκοπούλιο καθημερινά παραδίδονται 400 μερίδες φαγητού σε οικογένειες .Πέρυσι μόνο δόθηκαν οργανωμένα 600 δέματα, ενώ το Κοινωνικό Ιατρείο εξέτασε περισσότερους από 4.500 πολίτες. Όσο αφορά τους παιδικούς σταθμούς σε αυτούς φοιτούν 600 παιδιά.

«Στο Πολυκοινωνικό έχουμε μια σειρά από δράσεις που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας,» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος Χρήστος Γερακόπουλος εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του σε όσους προσφέρουν.

Στο κοινωνικό φροντιστήριο και σπουδαστήριο φοιτούν κάθε χρόνο περισσότερα από 55 παιδιά του Δημοτικού και 65 περίπου παιδιά από το Γυμνάσιο και Λύκειο, ενώ έχει αναπτυχθεί και ένα δίκτυο με καλάθια που μοιράστηκαν στα σούπερ Μάρκετ αλλά και σε όλα τα σχολεία της Β΄ θμιας εκπαίδευσης.
Επίσης σε 27 νηπιαγωγεία έχουν μοιραστεί ειδικοί κάδοι ,όπου πέρα από την ανακύκλωση που μαθαίνουν τα παιδιά με διάφορα υλικά, φέρνουν τρόφιμα η ρούχα, η είδη ατομικής υγιεινής για άλλα παιδιά του Δήμου.

«Αναπτύσσουμε μια ευαισθησία κοινωνική και παιδαγωγική στα μικρά παιδιά που πραγματικά έχει ανταπόκριση και ήδη τα πρώτα δείγματα είναι πολύ σημαντικά,» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερακόπουλος.
Επίσης υπάρχουν δώδεκα παιδικοί σταθμοί( επτά στην Αλεξανδρούπολη ένας στον Απαλό και ένας στα Λουτρά, δυο στις Φέρες και ένας στον Πέπλο) .

« Φέτος οι Παιδικοί σταθμοί ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο επειδή προβλέψαμε ότι υπάρχει αυτή η μεγάλη ανάγκη από τις οικογένειες να αφήσουν τα παιδιά τους σε ένα παιδικό σταθμό με ασφάλεια και σιγουριά,» ανέφερε ο κ. Γερακόπουλος ενώ ανακοίνωσε πως έχει ήδη ετοιμαστεί μια μελέτη η οποία θα σταλεί τις επόμενες ημέρες για χρηματοδότηση και αφορά την αποκατάσταση όποιων ζητημάτων υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς που ο συνολικός της προυπολογισμός ξεπερνά τις 300.000 ευρώ .

Μοιράσου το άρθρο: