Την πρώτη θέση στον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέκτησαν οι μαθητές του ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης ,παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Πανελληνίου διαγωνισμού ρομποτικής ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου κατασκεύασαν ένα ρομπότ από το μηδέν το οποίο προγραμμάτισαν να κινείται μόνο του πάνω σε ειδικές γραμμές με ειδικούς προορισμούς καθένας εκ των οποίων αποτέλεσε και μία πόλη του Βυζαντίου και κέρδισαν τους μέγιστους πόντους .

Οι μαθητές με την επωνυμία «Roboakrites» ,Στέφανος Μαραβέλιας, Στάθης Καλαϊτζίδης και Αντώνης Χατζηκώτσιος από το Ειδικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν επί ίσοις όροις στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 250 μαθητές .

Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής ,διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη υπό την αιγίδα του του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Μοιράσου το άρθρο: