Με ένα ρομπότ που έφτιαξαν οι μαθητές του ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜΘ η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16 και 17 Φεβρουαρίου στην Ξάνθη.
Το ρομπότ των μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου θα διαγωνισθεί σε αγώνα ταχύτητας 30 δευτερολέπτων, ενώ οι μαθητές έκαναν ζωντανή επίδειξη στον προϊστάμενο της Β΄ εκπαίδευσης Στέργιο Αποστολακούδη.

« Εύχομαι να είστε νικητές στον διαγωνισμό αλλά και στην περίπτωση που δεν θα είστε για εμάς είστε νικητές γιατί αυτό απαιτεί κόπο, προσπάθεια ,πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλους που δεουλέυουν με κανονικές συνθήκες,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Β ΄εκπαίδευσης Έβρου Στέργιος Αποστολακούδης.

Οι μαθητές οι οποίοι δούλεψαν από την αρχή του έτους με συγκεκριμένο πλάνο θα συναρμολογήσουν ένα ρομπότ από το μηδέν χωρίς οδηγίες ,θα το προγραμματίσουν και θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν όλα τα στάδια τα οποία έχουν δοθεί για τον διαγωνισμό ώστε να πάρουν τους μέγιστους πόντους που θα μπορέσουν.

«Με την συμμετοχή αυτή των παιδιών θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία και στους γονείς των παιδιών ότι, σε αυτά τα σχολεία γίνεται δουλειά και ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν επί ίσης όροις σε ένα διαγωνισμό ο οποίος απευθύνεται κυρίως σε γενικά σχολεία,» σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής πληροφορικής Χουλιάρας Νικόλαος.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WRO Hellas ,τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,ενώ θα λάβουν μέρος 250 μαθητές από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Μοιράσου το άρθρο: