Αντιδράσεις προκαλεί στους φυσικοθεραπευτές το νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει την δυνατότητα παροχής φυσικοθεραπειών σε ιδιωτικά γυμναστήρια.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι τα γυμναστήρια δεν αποτελούν φορείς παροχής υπηρεσιών Α΄θμιας Φροντίδας και δεν έχουν καμμιά σχέση με τον χώρο της υγείας ενώ οι συγκεκριμένες προτάσεις ευτελίζουν το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή και θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία .Παράλληλα κάλεσε τους φυσικοθεραπευτές να είναι σε ετοιμότητα.

Ο κ. Λυμπερίδης, επικαλούμενος την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας που πάρθηκε πριν μερικά χρόνια και αφορά το συγκεκριμένο θέμα, είπε : «η ολομέλεια του Κ.Σ.Υ που είναι το πλέον αρμόδιο γνωμοδοτικό όργανο είχε αποφανθεί τότε ότι, οι φυσιοθεραπευτικές πράξεις μπορούν να παρέχονται όχι αποσπασματικά ,αλλά μόνο σε οργανωμένα φυσικοθεραπεύτήρια και εργαστήρια φυσικοθεραπείας .Αυτό είναι ξεκάθαρο και ισχύει μέχρι τώρα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο» και τόνισε: «αυτό ακριβώς έρχεται τώρα να ανατραπεί με μια πρόταση του αναρμόδιου κατά άλλα υπουργού Αθλητισμού, το οποίο κατά την άποψη μας είναι για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα».

Aναφερόμενος στο επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή είπε πως είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα υγείας και ότι, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου από το 2007 έχει σκοπό την αυτόνομη ανάπτυξη της επιστήμης και την παροχή υπηρεσιών υψηλής στάθμης στο κοινωνικό σύνολο, καθώς βέβαια και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά την στήριξη και των άλλων υγειονομικών φορέων, ενώ ήδη έχει κάνει γνωστά τα αιτήματα του στον υπουργό Υγείας, στον Πρωθυπουργό, και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ζητώντας την άμεση απόσυρση του επίμαχου άρθρου 74.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Μοιράσου το άρθρο: