Υπολογιστές και προτζέκτορες παρέδωσε το πρωί στα δημοτικά σχολεία Κυπρίνου του δήμου Ορεστιάδας και Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που σήμερα πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, το συγκεκριμένο τεχνολογικό υλικό για τα σχολεία, προέρχεται από δράση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία υλοποιείται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. «Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού αυτού έχει ήδη παραδοθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, αλλά στα δύο συγκεκριμένα σχολεία του Έβρου επέλεξα να έρθω προσωπικά να τα παραδώσω», είπε συγκεκριμένα η κα. Χατζηγεωργίου. Εξήγησε επίσης πως ξεκίνησε τις περιοδείες της από τον Έβρο, πρώτον, γιατί η προκάτοχός της δεν είχε καταφέρει να έρθει στον νομό, και ήταν ένα από τα ζητήματα που της είχε επισημάνει όταν ανέλαβε καθήκοντα, και, δεύτερον, γιατί ο Έβρος είναι ένας τόπος πολύ οικείος για την ίδια, δεδομένου ότι είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας της.
Η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκε στη συνέχεια και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου είχε συνάντηση με την προσωρινή διοίκηση, «δεδομένου ότι υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις, αφού η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο που διαχωρίζει τα νοσοκομεία του Έβρου», όπως υπογράμμισε. Το πρόγραμμα τη περιοδείας της κας. Χατζηγεωργίου συνεχίζεται στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σουφλίου, και θα καταλήξει στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος.
Η υφυπουργός προανήγγειλε κι άλλες επισκέψεις της στον Έβρο, καθώς, όπως σημείωσε, πρόθεσή της είναι να συναντηθεί και με άλλους φορείς προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για περισσότερα ζητήματα που αφορούν τον νομό. «Αν δεν πας κάπου, αν δε συναντηθείς με τους ανθρώπους και δε συζητήσεις μαζί τους, δεν γίνεται να κάνεις δουλειά από το γραφείο», σχολίασε συγκεκριμένα.
Αναφερόμενη, τέλος, στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ανέφερε πως σημαντικότερη είναι ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου σε Μακεδονία και Θράκη. «Βασικό μέλημα είναι να βρίσκομαι στις περιοχές αυτές, να έχω συναντήσεις και επαφές, να δούμε σε τι φάση επίλυσης είναι τα προβλήματα, να προτεραιοποιήσουμε και να «τρέξουμε» λίγο παραπάνω τις διαδικασίες. Ο ρόλος του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, στις ευαίσθητες αυτές περιοχές της χώρας, είναι πολύ σημαντικός, γιατί μιλάμε για τρεις Περιφέρειες που έχουν πολλά προβλήματα, για τρεις Περιφέρειες που επλήγησαν πάρα πολύ στην περίοδο της κρίσης, για τρεις Περιφέρειες όπου η ανεργία είχε αυξηθεί κατακόρυφα, για τρεις Περιφέρειες φτωχές σε σχέση με άλλες Περιφέρειες της χώρας. Ο ρόλος του υπουργείου είναι να στηρίξει αυτές τις περιοχές, να αποκτήσουν, πραγματικά, τον ρόλο που τους αξίζει, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που έχουν, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υποδομές…», κατέληξε στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κα. Χατζηγεωργίου.

Μοιράσου το άρθρο: