Την χρηματοδότηση μελέτης η οποία θα αναδείξει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού Έβρου δεσμεύτηκε να αναλάβει το ΙΝΕ-ΓΣΣΕ, ύστερα από σχετικό αίτημα που κατάθεσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου του Νομού, Ευστάθιος Ασπιώτης.
Σύμφωνα με τον κ. Ε Ασπιώτη, η περιοχή προβλέπεται να παίξει με τους αγωγούς tap, LNG,Φ.Α. γεωστρατηγικό και ενεργειακό ρόλο στο εγγύς μέλλον.

«Καταθέσαμε την πρόταση ώστε να γίνει μια μελέτη σε θέματα που αφορούν ανάπτυξη και απασχόληση ,καθώς η περιοχή του Έβρου στο εγγύς μέλλον προβλέπεται να παίξει γεωστρατηγικό και ενεργειακό ρόλο με τους αγωγούς. Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θέλουμε να ξέρουμε ποιες θα είναι αυτές, τι επιστημονικό επίπεδο θα έχουν, εάν θα χρειαστεί εξιδεικευμένο προσωπικό,» σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Ευστάθιος Ασπιώτης, τονίζοντας πως «σαν Εργατικό Κέντρο με αυτήν την μελέτη θα μπορέσουμε να κάνουμε και εμείς τις προτάσεις μας ώστε να προσανατολίσουμε εκπαιδευτικά τους νέους σε αυτές τις ειδικότητες που θα χρειαστούν.»

Η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε εχτές στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Ασπιώτης με τον πρόεδρο της ΓΣΣΕ Γιάννη Παναγόπουλο.

«Εμείς θέλουμε οι νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν να δημιουργούν ένα επαγγελματικό περίβλημα τέτοιο που θα δίνει πέραν των υποχρεώσεων, κυρίως δικαιώματα και ασφάλεια στους εργαζόμενους,» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Παναγόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «το πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με προγράμματα, αυτά ίσως ανακουφίζουν, δίνουν διεξόδους .Το πρόβλημα της ανεργίας είναι πολυπαραγοντικό και κυρίως είναι πρόβλημα αναπτυξιακής δυναμικής και επενδύσεων ιδιωτικών και δημοσίων.»

Η μελέτη θα γίνει σε συνεργασία με το ΔΠΘ,το Εργατικό Κέντρο Έβρου και το ΙΝΕ-ΓΣΣΕ.

Μοιράσου το άρθρο: