Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Καρκινοπαθών

Array

Μήνυμα ότι «η ζωή συνεχίζεται ,δεν σταματάει με τον καρκίνο και τις θεραπείες,» έστειλαν 17 σύλλογοι καρκινοπαθών (400 περίπου άτομα) οι οποίοι συμμετείχαν στο 10ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Συλλόγων ασθενών με καρκίνο το οποίο φιλοξενήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» από 21-23 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Το 10ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Συλλόγων ασθενών με καρκίνο, ολοκληρώθηκε εχτές βράδυ με την βράβευση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στους ασθενείς με καρκίνο του Έβρου.
«Προχωρήσαμε σε μια βράβευση από καρδιάς για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε όλα αυτά που έχει προσφέρει σε εμάς τους ασθενείς με καρκίνο. Ήταν μια εσωτερική δική μας ανάγκη για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα όλων αυτών των ανθρώπων που είτε φιλοξενούνται στον Ξενώνα Σταύρος Νιάρχος ,είτε κάνουν χρήση των υπηρεσιών του μηχανήματος ακτινοθεραπείας εδώ και ένα χρόνο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,» σχολίασε στο περιθώριο της εκδήλωσης η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων ΣυνεχίΖΩ κ.Αναστασία Σπυρίδου,επισημαίνοντας πως στα εννιά χρόνια που είναι σε πλήρη λειτουργία ο “Ξενώνας” έχουν καταγραφεί 67.000 διαμονές.

«Το ιδανικό θα ήταν να μην χρειάζεται να κάνει κανείς θεραπείες και να πρέπει να μένει στον ξενώνα, όμως για μας είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε τον ξενώνα να λειτουργεί και να έχει βοηθήσει τόσους ασθενείς και τις οικογένειες τους», ανέφερε από την πλευρά του ο κ.Χρήστος Καθάριος ,εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σ.Ν.( τμήμα διαχείρισης δωρεών ) .

Δωρεά λογισμικού διαχείρισης από τον Σύλλογο καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου, σε όλους τους συλλόγους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την κ. Σπυρίδου, ο Σύλλογος προσφέρει δωρεάν στους υπόλοιπους συλλόγους της Ελλάδας το λογισμικό της διαχείρισης του Συλλόγου που χρησιμοποιεί για τη μηχανοργάνωσή του σε όποιον άλλον αντίστοιχο Σύλλογο το επιθυμεί, με την προϋπόθεση όμως ότι ,τα έξοδα της ετήσιας συντήρησής του να μην αποδίδονται στον δημιουργό του, παρά σε κάποιον καρκινοπαθή που χρήζει οικονομικής στήριξης.

Επιπλέον, διαθέσιμο για όποιο Νοσοκομείο επιθυμεί είναι και το σύστημα PRIOTITY το οποίο οργανώνει την αναμονή στην λεγόμενη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας και το οποίο εξυπηρετεί σημαντικά τον ασθενή καθώς μέσω μίας «έξυπνης» συσκευής (κινητό, υπολογιστής, tablet) μπορεί να γνωρίζει ποια ώρα ακριβώς πρέπει να προσέλθει στο Νοσοκομείο για να κάνει τη θεραπεία του, χωρίς να χάνει καθόλου χρόνο.
«Πρόκειται για ένα σύστημα αναμονής που έχει διώξει το άγχος από τους ασθενείς και τους συνοδούς τους και το οποίο λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια στο ΓΠΝΑ ,»είπε χαρακτηριστικά η κ. Σπυρίδου.

Στο 10ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Συλλόγων ασθενών με καρκίνο, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και έμαθαν σημαντικά πράγματα για την καθημερινότητα τους από την επαφή τους με τον καρκίνο μέσα από τα εργαστήρια τα οποία πραγματοποιήθηκαν .Μεταξύ αυτών των εργαστηρίων ,ήταν:εκπαίδευση φροντιστών ασθενών, παρουσίαση του οδηγού υποστήριξης ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, φυσικοθεραπεία, λεμφοίδημα, φυσικοθεραπεία η φροντίδα ασθενών, ακράτεια και ασκήσεις μυών πυελικής ζώνης.

Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος