Υπερσύγχρονος στεφανιογράφος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με έναν νέο υπερσύγχρονο στεφανιογράφο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ ο οποίος αποκτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ , εξοπλίστηκε η Αιμοδυναμική Μονάδα του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με τον διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη, πρόκειται για ένα μηχάνημα διαγνωστικό και θεραπευτικό ταυτόχρονα ,ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 έχουν πραγματοποιηθεί 900 στεφανιογραφίες.
«Οι πολίτες της Θράκης μπορεί να αισθάνονται ασφαλείς γιατί υπάρχει αυτό το τμήμα που σώζει ζωές,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Αδαμίδης.

Ο νέος στεφανιογράφος εγκαινιάσθηκε το πρωί από τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Στρατή Πλωμαρίτη.

«Είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε στο τέλος των δυσκολιών,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Πλωμαρίτης ενώ διευκρίνησε πως τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα γίνουν 10.000 προσλήψεις εργαζομένων, εκ των οποίων οι 4.000 θα είναι ιατρικό προσωπικό και οι υπόλοιποι θα καλύπτουν όλους τους τομείς υγείας των νοσοκομείων. Είναι αποφασισμένα, προγραμματισμένα για τον χώρο της υγείας.»

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο κ. Πλωμαρίτης είπε, πως για πρώτη φορά φέτος ύστερα από δεκαετίες στο νοσοκομείο προσλήφθηκαν έντεκα γιατροί μόνιμο προσωπικό και δεκαπέντε εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες του.

« Η Αιμοδυναμική μονάδα ξεκίνησε την λειτουργία της πριν από δεκαπέντε χρόνια ενώ τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο γινόταν μόνο διαγνωστικές εξετάσεις και στην συνέχεια αγγειοπλαστικές,» ανέφερε ο Καθηγητής Καρδιολογίας,Διευθυντής Πανεπιστημιακής Κλινικής και διευθυντής της Αιμοδυναμικής Μονάδας Δημήτρης Τζιακάς, τονίζοντας πως «το έργο δεν είναι απλά συγκρίσιμο με τα άλλα, αλλά ξεπερνάει μεγάλα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.»

Ο κ. Τζιακάς χαρακτήρισε μουσειακό είδος τον παλαιό στεφανιογράφο ο οποίος αν και συμπλήρωσε τα 21 χρόνια λειτουργίας του θα συνεχίσει να προσφέρει ακόμη τις υπηρεσίες του.
«Ο παλιός στεφανιογράφος στα δεκαεπτά χρόνια λειτουργίας του έχει διεκπεραιώσει 18.000 επεμβάσεις,» είπε ο κ. Τζιακάς και τόνισε την ανάγκη να στελεχωθεί με προσωπικό το εργαστήρι Αιμοδυναμικής .

«Οι προσπάθειές για την ολοκλήρωση του έργου ήταν πολύχρονες. Απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση είναι όλα αυτά στην μοντέρνα ιατρική, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι είναι μια άψυχη τεχνολογία που μόνη της δεν κάνει τίποτε. Αν την αφήσεις θα παλιώσει θα γίνει παρωχημένη ,θα εγκαταλειφθεί. Κύριος μοχλός για να διατηρηθεί και να δουλέψει είναι ο άνθρωπος,» είπε ο κ. Τζιακάς και τόνισε “αυτήν την στιγμή στην Αιμοδυναμική Μονάδα δεν υπάρχει ειδικευόμενος, ενώ υπάρχουν τρείς νοσηλεύτριες για τρείς αίθουσες, δυο τεχνολόγοι για δυο αίθουσες και τρείς γιατροί και επεμβατικοί καρδιολόγοι.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος