Με συμμετοχές ρεκόρ από συλλόγους και φορείς , συνολικά 52 και σχεδόν τριπλάσιο σε μέγεθος, ανοίγει τις πύλες του το φετινό Χωριό των Αγγέλων στην κεντρική πλατεία της Ν. Ορεστιάδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγγέλων Φως». Η επίσημη έναρξη των «Αγγέλων Φως» θα γίνει με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου, ενώ από νωρίς το μεσημέρι η μπάντα των τυμπανιστών «Paranaue» από τη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται στου δρόμους της πόλης και μισή ώρα πριν από την έναρξη, μαζί με τη φιλαρμονική του δήμου θα δημιουργήσουν μία μουσικοχορευτική παρέλαση.

Αμέσως μετά , στην κεντρική σκηνή θα φιλοξενηθεί το συγκρότημα ελληνικής vintage μουσικής Little Kiss Retro Band, «που θα ταξιδέψουν το κοινό με τραγούδια ρετρό, swing και επιτυχίες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με επιτυχίες των δεκαετιών 30-60». Οι εκδηλώσεις «Αγγέλων Φως» που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΗΚΕΠΑΟ) σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών, θα διαρκέσουν έως τις 31 του μήνα .

Στο «Χωριό των Αγγέλων» οι μικροί δημότες θα βρουν το Σπιτάκι του Ρούντολφ, του Καρυοθραύστη, το Παραμυθόσπιτο, το Εργαστήρι των Ξωτικών κ.α. με πολλές δράσεις, παιχνίδια, κεράσματα. Φέτος , ο Αϊ Βασίλης μετακομίζει στο κτίριο του παλαιού δασαρχείου, όπου θα υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων πληθώρα συναυλιών, δρώμενων και άλλων δραστηριοτήτων , έχουν προγραμματιστεί και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες του Χωριού. «Όλοι οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα 15νθήμερο γεμάτο εορταστικό κλίμα, Χριστούγεννα και παιδικότητα που χρειάζεται για τη διάθεση μας. Φέτος τα Χριστούγεννα έχουν προορισμό και αυτός είναι η Ορεστιάδα. Στόχος μας πάντα παραμένει η τόνωση της τοπικής οικονομίας» είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ, Αρχοντής Αρχοντίδης.

Μοιράσου το άρθρο: