«Χαμένη πενταετία» χαρακτήρισε τη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής ο επικεφαλής της παράταξης «Είναι στο χέρι μας», υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Αθανάσιος Παπανδρέου, στη διάρκεια της ομιλίας του, κατά τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η παράταξη, για την παρουσίαση των βασικών θέσεών της και των πρώτων 33 υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της. «Η δημοτική αρχή πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχει ιεραρχήσει τα προβλήματα, χωρίς να γνωρίζει προς τα πού θα κινηθεί, χωρίς να ξέρει τι θέλει να πετύχει, χωρίς να παράξει έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «αυτό ήταν αναμενόμενο από μία ετερόκλητη πολικά ομάδα, η οποία συγκροτήθηκε χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, αλλά στη βάση της νομής της εξουσίας και των προσωπικών φιλοδοξιών».
Αναφερόμενος στα «έργα και τις ημέρες» της δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της παράταξης «Είναι στο χέρι μας» επεσήμανε ιδιαίτερα «τα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας, τις χαμένες ευκαιρίες της τελευταίας πενταετίας, την ανεπάρκεια που επέδειξε ο δήμος στην επίλυση των ζητημάτων που προέκυψαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στην έλλειψη πολιτικής δυναμικής να αναλάβει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Τα βασικά σημεία του προγράμματος
Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία του προγράμματος της παράταξης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε έξι άξονες-κατευθύνσεις: τον πρωτογενή τομέα και τους φυσικούς πόρους, το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους, τη διακυβέρνηση και διαφάνεια, τον πολιτισμό-αθλητισμό και τουρισμό, τις κοινωνικές υποδομές, την πρόνοια και τον εθελοντισμό και, τέλος, τον άξονα της παιδείας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως για κάθε άξονα- κατεύθυνση έχουν συσταθεί ομάδες που επεξεργάζονται τις τελικές προτάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν αναλυτικά το επόμενο διάστημα. «Δεν πρόκειται να υποσχεθούμε ούτε γεφύρια, ούτε ότι θα φέρουμε θάλασσα, ούτε ότι θα τρέχει από τις βρύσες σας…σαμπάνια. Δεν έχουμε ψεύτικα λόγια και μεγάλα να σας πούμε. Έχουμε, όμως, ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό σχέδιο και αυτό θα παρουσιάσουμε στην έδρα του δήμου και στις δημοτικές ενότητές του», είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου.


«Όσοι προέβλεπαν το τέλος της παράταξης, σήμερα παίρνουν την απάντηση…»

Έστειλε, τέλος, μήνυμα «σε όσους όλο το προηγούμενο διάστημα προέβλεπαν το τέλος της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», αλλά και σε εκείνους που διαδίδουν ότι η παράταξη δε θα φτάσει στις εκλογές». «Σήμερα παίρνουν την τελική απάντηση. Και στέλνω επίσης το μήνυμα ότι όποιος τολμήσει και απειλήσει, πιέσει ή τρομοκρατήσει υποψήφιό μας, θα μας βρει μπροστά του…»

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση «με την παράταξη που θέλει να απελευθερώσει τις δυνάμεις του δήμου, την παράταξη που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Είμαστε το “αύριο” και ερχόμαστε σήμερα…», είπε χαρακτηριστικά, και παρουσίασε τους πρώτους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, σημειώνοντας ότι «ο αριθμός είναι συμβολικός, αφού είναι ο αριθμός του συνόλου των συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας».

Οι 33 πρώτοι υποψήφιοι της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο Χέρι μας»

Αγγελακούδης Ηλίας – Αγρότης
Αλμπάνης Γεώργιος – Ελ. Επαγγελματίας
Βενετίδης Χρήστος – Ιδιωτικός Υπάλληλος
Βλαδενίδης Ηλίας – Αγρότης
Γιαννελούδη Λίνα – Πολιτικός Μηχανικός
Γκαιδατζή Ελένη – Ιδιωτικός Υπάλληλος
Δέλγας Νικόλαος – Μηχανικός Περιβάλλοντος
Δεμερδεσλής Γεώργιος – Εκπαιδευτικός, Μαθηματικός
Θεοδώρου Κωνσταντίνος – Ιδιωτικός Υπάλληλος, Προγραμματιστής
Καζαντζής Αντώνης – Ιδιωτικός Υπάλληλος
Καραβά Αργυρώ – Πολιτικός Μηχανικός
Κεσκινίδου Μαρία – Λογίστρια
Κούκλατζης Γεώργιος – Επιπλοποιός
Μπεζιργιαννίδου Ειρήνη – Οικιακά
Πατούνα Άννα – Ελ. Επαγγελματίας
Πετρακίδης Μιχάλης – Επαγ. Οδηγός
Πετρούσης Μιχάλης – Οικονομολόγος , Πρόεδρος στο σύλλογο φίλων μουσικής
Ραλλούσης Αθανάσιος – Ηλεκτρονικός εργ. ΕΡΤ
Σιδερίδης Νικόλαος – Πυροσβέστης
Σκερλετόπουλος Γκιόκας – Ελ. Επαγγελματίας
Σταντσίδης Σταύρος – Ιδιωτικός Υπάλληλος
Σταυρίδης Γεώργιος – Μελισσοκόμος, Μουσικός
Τζιρατούδης Νικόλαος – Ιδιωτικός Υπάλληλος
Τοπάλης Πέτρος – Οδοντίατρος
Τσακίρη Γεωργία – Πτ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομίας
Τσιτουρίδου Άντζελα – Οικιακά
Τσιφουντούδη Μαριάννα – Βρεφονηπιοκόμος
Τσομπανίδου Μαρία – Πολιτικός Μηχανικός
Χαντζής Φώτης – Γεωπόνος
Χαρακοπίδης Χρήστος – Εκπαιδευτικός Μαθηματικός
Χαραλαμπίδου Αγγελική – Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
Χαριτοπούλου Σήμη – Νοσηλεύτρια
Χάψαλη Θεοδώρα – Ψυχολόγος

Μοιράσου το άρθρο: