Προοπτικές για το ελαιόλαδο της Μάκρης ανοίγει το Π. Ο. Π.

Μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και αύξηση της κατανάλωσης του ελαιολάδου Μάκρης Αλεξανδρούπολης αναμένουν οι παραγωγοί του προϊόντος, μετά την ένταξή του στον κατάλογο των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης της Ε. Ε.

«Με το Π. Ο. Π. αποδίδεται και επίσημα η ξεχωριστή “ταυτότητα” του ελαιόλαδου της Μάκρης», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημοσθένης Χατζηνικολάου. Για την κάλυψη της διαρκώς αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης αλλά και αυτής που ήδη παρατηρείται από το εξωτερικό, ο Συνεταιρισμός προχωρά στην επέκταση των ελαιώνων, προς τη βόρεια περιοχή της Μάκρης. «Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 150.000 δέντρα, τα οποία αυξάνουμε τα τελευταία χρόνια κατά 2.000-2.500 ετησίως, ώστε να ανεβάσουμε την παραγωγή», εξήγησε ο κ. Χατζηνικολάου. Όσον αφορά τις ποσότητες που ετησίως παράγουν τα μέλη του Συνεταιρισμού, αυτές κυμαίνονται από 500 έως 900 τόνους, ανάλογα με την καρποφορία της χρονιάς. Ο Συνεταιρισμός εξετάζει παράλληλα και τρόπους βελτίωσης της τυποποίησης του ελαιολάδου που παράγουν τα μέλη του, ώστε το προϊόν να γίνει ελκυστικότερο στο καταναλωτικό κοινό, που σήμερα περιορίζεται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. «Τις χρονιές που η παραγωγή είναι μεγάλη, μπορούμε να στείλουμε και έξω, σε χρονιές με μικρότερη παραγωγή, οι ποσότητες δεν επαρκούν για εξαγωγές και το λάδι μας φτάνει μόνο για τη βασική αγορά μας», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος