Σουφλί: Αύξηση καλλιέργειας επιτραπέζιου σταφυλιού

Array

Την αύξηση της καλλιέργειας ειδών επιτραπέζιου σταφυλιού, προτείνει το Σωματείο Φίλοι της Αμπέλου και του Οίνου «Ο Στάφυλος» Σουφλίου, προβάλλοντας ως επιχειρήματα το ιδιαίτερα ευεργετικό μικροκλίμα για την συγκεκριμένη καλλιέργεια όπως και την εμπειρία των καλλιεργητών της περιοχής. Όπως είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Σωματείου, Πασχάλης Χριστοδούλου, «το αμπέλι είναι μία δραστηριότητα που μπορούν να ασχοληθούν οι νέοι, έχει πολύ καλές επιδόσεις όμως πρέπει να αυξηθεί επαγγελματική ενασχόληση με την παραγωγή επιτραπέζιου σταφυλιού».
Οι αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Σουφλίου, «κλείνουν» τη φετινή καλλιεργητική περίοδο με την ολοκλήρωση των αμπελουργικών εργασιών και την απόσταξη του σταφυλιού και διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή (10/11) και αύριο Σάββατο, την καθιερωμένη «Γιορτή Τσίπουρου», στις 8:30 βράδυ, στο αποστακτήριο του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τοπικό τσίπουρο και κρασί υπό τους ήχους της «Εβρίτικης Ζυγιάς» απόψε και του «Ακριτικού Ήχου» το Σαββατόβραδο.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος