Με την συμμετοχή περίπου 180 συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί από τις 14-17 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ Εγνατία» στην Αλεξανδρούπολη το 14ο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας (ΕΜΤΕ).
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν την πρόγνωση καιρού και ακραίων καιρικών φαινομένων, εφαρμοσμένη μετεωρολογία για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κλιματική αλλαγή, αέρια ρύπανση, αγροτική μετεωρολογία, μετεωρολογία και διαχείριση φυσικών πόρων, καύσωνες, εξάπλωση ξενόφερτων ειδών κουνουπιών με την κλιματική αλλαγή, πρόγνωση χαλαζόπτωσης, πλημμύρες.

Χαιρετισμό στην εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου θα απευθύνει ο Διοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Βογιατζής ,ενώ στο συνέδριο θα συμμετάσχει και ο κ. Σίλας Μιχαηλίδης, Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Κύπρου, o οποίος θα παρουσιάσει εργασία με θέμα την πρόγνωση κινδύνων πυρκαγιάς και ξηρασίας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι :ο Καθ. κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, Δ/ντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών .
Ο κ. Νικόλαος Πρεζεράκος, τ. Υποδιευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου .
Η κ. Τσιαφάκα Δέσποινα ερευνήτρια στο παράρτημα Ξάνθης του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά»
Ο κ. Αναστάσιος Τσώνης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ουϊσκόνσιν των ΗΠΑ και η κ. Έλενα Ξοπλάκη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Γκίσσεν στη Γερμανία.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Μοιράσου το άρθρο: