Στην Περιφέρεια ΑΜΘ παραχωρείται το πρώην Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά των κτιριακών εγκαταστάσεων του στην οδό Δήμητρας, συνολικού εμβαδού 18.153 τ.μ., ύστερα από την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης.


Σκοπός της παραχώρησης είναι η στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των Υπηρεσιών άλλων Υπουργείων, Δημόσιων Υπηρεσιών και φορέων που ασκούν κοινωφελές έργο, καθώς και των εποπτευόμενων νομικών προσώπων όλων των ως άνω φορέων.

Η διάρκεια της παραχώρησης, ορίζεται σε είκοσι πέντε (25) έτη με δυνατότητα παράτασης έως δέκα (10) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς είχε εισηγηθεί «την έγκριση υποβολής αιτήματος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την παραχώρηση της χρήσης για τριάντα πέντε (35) χρόνια, ολόκληρου του κτιριακού συγκροτήματος του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης άνευ ανταλλάγματος, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο, για τη στέγαση υπηρεσιών – φορέων που εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη, κατόπιν των απαραίτητων τεχνικών μελετών και κτιριολογικών προγραμμάτων των υπηρεσιών αυτών», ενώ ακολούθησε αίτημα του Περιφερειάρχη αλλά και του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση χρήσης

«Η απόφαση αυτή δικαιώνει τις προσπάθειές μας διαχρονικά, αρχής γινομένης από την πρώην Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, τον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και εμού προσωπικά. Το κτιριακό συγκρότημα του παλαιού Νοσοκομείου ανήκει στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Προσωπικά, αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος από τη συγκεκριμένη απόφαση και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να αξιοποιηθεί προς όφελος των υπηρεσιών και του κοινωνικού συνόλου», σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Πέτροβιτς.

Από την πλευρά τους σε κοινό δελτίο τύπου οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού σημειώνουν «Με αίσια έκβαση, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δωρεάν παραχώρησης – απόδοσης στην τοπική κοινωνία – του πρώην Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, μπήκε οριστικά τέλος σε ένα καθεστώς αδιαφορίας και απραξίας που οι πολίτες του Έβρου έβλεπαν να κυριαρχεί στο συγκεκριμένο ζήτημα για πάνω από 15 χρόνια.»

Μοιράσου το άρθρο: