Τα Αθλητικά Μονοπάτια θα υλοποιήσει από την 1η Ιουλίου στη Σαμοθράκη η Μονάδα Αθλητικής Αριστείας σε συνεργασία με τον Δήμο του νησιού ,υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015 σε νησιά της άγονης γραμμής, προσφέροντας μαζί με τις υπηρεσίες και τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό (26-νησιά, 3000 παιδιά) και διεξάγεται φέτος για πέμπτη χρονιά.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με έμφαση στην ανάπτυξη των αθλητικών και κιναισθητικών δεξιοτήτων τους και την ενίσχυση της αθλητικής τους κουλτούρας. Για την υλοποίηση του προγράμματος επιλεγμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής επιμορφώνονται σε θέματα άσκησης, διατροφής και υγείας, ειδικά διαμορφωμένα για τους πληθυσμούς των περιοχών διεξαγωγής του, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν σκακιστές και άλλες ειδικότητες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας6-17 χρόνων, θα υλοποιηθεί μέχρι και τις 19 Ιουλίου και περιλαμβάνει: εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, αθλητικές δραστηριότητες, πνευματικές δραστηριότητες, όπως το σκάκι, διαδραστική γνωριμία και εξοικείωση με άτομα με αναπηρία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των παιδιών θα παραλαμβάνονται από τα σχολεία στο Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης με την υπογραφή του κηδεμόνα από Δευτέρα 6/5 μέχρι και τη Πέμπτη 9 Μαίου.

Μοιράσου το άρθρο: