Δημοτικά Σχολεία του Αγρινίου συμμετέχουν στην ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» που έγινε και συνεχίζεται στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου με σύνθημα: «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους».

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. με θέμα: «Ανακύκλωση και Προστασία του Περιβάλλοντος .»

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρήστος Γκούντας μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας και στην εκπομπή « Δυτικά και Στέρεα», αναφέρθηκε στην σημασία της εκδήλωσης: «Σήμερα εκπαιδεύουμε τα παιδιά του Δημοτικού στην Ανακύκλωση. Πολλές λάθος συσκευασίες καταλήγουν στους κάδους ανακύκλωσης. Αυτό δεν είναι μόνο η σημαντικότερη μορφή ρύπανσης αλλά πρόκειται και για σημαντική κατασπατάληση φυσικών πόρων.

Ο Δήμος Αγρινίου κάνει μεγάλη προσπάθεια στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης. Μαθαίνουμε σήμερα στα παιδιά μας πως ανακυκλώνουμε, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια. Εξοικονομούμε φυσικούς πόρους προσφέροντας στην οικονομία. Όλοι μαθαίνουμε την χρήση των μπλε κάδων».

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: