Το Αγρίνιο τίμησε  την απελευθέρωση του από τους Τούρκους με  εκδηλώσεις  που ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη και την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Ακολούθησε παρέλαση χορευτικών τμημάτων και  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων  από τον Δήμαρχο Αγρινίου, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, φορέων  και Συλλόγων της πόλης.

Ο Δήμαρχος  Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της  ημέρας : «…Είναι μια ημέρα  ορόσημο για την πόλη μας. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την απελευθέρωση του Αγρινίου από τους Τούρκους και κυρίως, όλους αυτούς,  που έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον. Σε αυτούς αξίζει τιμή και  ευγνωμοσύνη γιατί, με το πάθος τους για ελευθερία, απέδειξαν ότι οι  υπερήφανοι λαοί δεν παραδίδονται. Σήμερα τιμούμε την αυτοθυσία των προγόνων μας, αλλά πάνω από όλα, τιμούμε την ιστορική τους παρακαταθήκη. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την πολύτιμη κληρονομιά μας. Έχουμε ιερό χρέος να παραδώσουμε, στις επόμενες γενιές ακέραιο το φρόνημα και την υπερηφάνεια του λαού μας».

Νίκη Παπαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο: