Το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης  για το επόμενο διάστημα αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίουγια την αντιμετώπιση της  από κοινού  επίθεσης κυβέρνησης- κουαρτέτου- κεφαλαίου που συνεχίζεται”, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Να γίνουν άμεσα Δ.Σ. των σωματείων και να οργανωθεί πλατιά συζήτηση στους κλάδους με τους εργαζόμενους για το χαρακτήρα  των αντιλαϊκών μέτρων και ποιους εξυπηρετούν .
  • Οργάνωση της πάλης και στήριξη των κλάδων  για  υπογραφές Σ.Σ.Ε. με έμφαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 €  .
  • Στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των κλάδων  που θα  πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα,  ξεκινώντας  από τη Δευτέρα  12 Φλεβάρη με την κινητοποίηση των εργαζομένων  στην καθαριότητα  των σχολικών κτιρίων.
  • Οργάνωση της πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις  σε βάρος  εργατικών λαϊκών νοικοκυριών. Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί  τα Δ.Σ. των δευτεροβάθμιων οργανώσεων του νομού: Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας-Ομοσπονδίας  Επαγγελματοβιοτεχνών  (ΕΒΕ)  Αιτωλ/νίας- του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΥ , του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, του Συλλόγου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση   και του Συλλόγου Εργαζομένων  Νοσοκομείου Αγρινίου σε σύσκεψη στις 12 Φεβρουαρίου ώρα 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. με θέμα  : Η κοινή δράση και η δημιουργία  μετώπου ενάντια στους πλειστηριασμούς  και κατασχέσεις – Πρόταση  για κινητοποίηση στις 21 Φλεβάρη  ώρα 11:00 π.μ. στην Εφορία Αγρινίου. 

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: