Αγρίνιο: Οι μαθητές μαθαίνουν τα αγροτικά προϊόντα

Μαθητές του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Θεστιέων ενημερώθηκαν  για τη σημασία της αειφορικής γεωργίας, τη μεσογειακή διατροφή, την οινοποίηση και τη διατροφική αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, από  γεωπόνους του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου .

Στην περιοχή αυτή   καλλιεργούνται γηγενείς ποικιλίες αμπελιού, όπως η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο και η Μαυροδάφνη, καθώς και κοσμοπολίτικες ποικιλίες, όπως το Sauvignon Blanc, το Cabernet Sauvignon, τοCabernet Franc, το Merlot και το Syrah και οι οποίες οινοποιούνται.

Αγρίνιο: Οι μαθητές μαθαίνουν τα αγροτικά προϊόνταΔιατροφολόγος-διαιτολόγος ενημέρωσε τους μαθητές για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή και ιδιαίτερα για τη μεσογειακή διατροφή τονίζοντας ότι είναι τρόπος ζωής και όχι ένα απλό διατροφικό πλάνο.

Έμαθαν για την αειφορική γεωργία, πως  διατηρείται η βιοποικιλότητα, η εξοικονόμηση του νερού, και η ιχνηλασιμότητα των τροφίμων από το χωράφι στο τραπέζι.

Οι μαθητές γνώρισαν το ποιοτικό ελαιόλαδο με θεωρητικό και πρακτικό τρόπο δοκιμάζοντας διάφορους τύπους ελαιολάδου και εκτίμησαν την αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. 

Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος