Ο Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Αγρινίου – Θέρμου  θα  επιδώσει  σήμερα  επιστολή σε  όλους του βουλευτές του νομού Αιτ/νίας εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του νέου συστήματος διορισμού εκπ/κών.
Το νέο νομοσχέδιο τονίζουν που εισηγήθηκε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, οδηγεί αναπόφευκτα στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται ως «αναπληρωτές» στα δημόσια σχολεία επί μία δεκαετία.
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«…το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών ήρθε , χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση με κανένα συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών και την εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα. Όλοι όσοι εργαζόμαστε στο χώρο της παιδείας, χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για τον διορισμό μόνιμου προσωπικού από τη νέα σχολική χρονιά, όμως η συντριπτική πλειονότητα διαφωνεί καθέτως με τα κριτήρια που έχει θέσει ο Υπουργός ως προς τα μοριοδοτούμενα προσόντα……

Συνοπτικά, το νέο σύστημα ευνοεί εξαιρετικά δυσανάλογα ακαδημαϊκά προσόντα, όπως βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, εις βάρος της προϋπηρεσίας και της ημερομηνίας κτήσης του βασικού πτυχίου. Κυριολεκτικά χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που εργάζονται ως αναπληρωτές την τελευταία δεκαετία, δε θα προσληφθούν (ούτε ως αναπληρωτές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) από τη νέα σχολική χρονιά. Οι άνθρωποι αυτοί, ξαφνικά, θα βρεθούν στην ανεργία……

Ως  Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ, αλλά και ως εκπαιδευτική κοινότητα, θεωρούμε δίκαιο και ζητάμε α) πολύ πιο γενναία μοριοδότηση του συνόλου της προϋπηρεσίας και της ημερομηνίας κτήσης πτυχίου, β) μια μεταβατική περίοδο ως την εφαρμογή του νέου συστήματος, έτσι ώστε και οι σημερινοί φοιτητές παιδαγωγικών σχολών να γνωρίζουν τα νέα δεδομένα καθώς και γ) ταυτόχρονη δραστηριοποίηση του Υπ. Παιδείας ως προς την επιμόρφωση των εκπ/κών (εκπαιδευτικές άδειες για σπουδές, θέσπιση περισσότερων ΠΜΣ εξ αποστάσεως).

Σας ζητάμε κατηγορηματικά να μην ψηφίσετε το νέο σύστημα διορισμών χωρίς τις απαραίτητες τροποποιήσεις και προσβλέπουμε σε δικές σας ενέργειες ως προς τη δικαίωση των αιτημάτων μας…..»

Ο Σύλλογος Εκπ/κών   της περιοχής ζητά από την τοπική κοινωνία, μαθητές και γονείς να σταθούν  δίπλα  στο αίτημά τους  για μόνιμο διορισμό των «αναπληρωτών» εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο τους και την προϋπηρεσία τους. Με  στήριξη  σε αυτόν τον αγώνα αναφέρουν  θα  δημιουργηθεί η σημαντικότερη συνθήκη για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου: σταθερότητα και οργάνωση στο σχολικό περιβάλλον.

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: