Μικροί και μεγάλοι  επισκέπτες του Πάρκου των Χριστουγέννων στο Αίγιο, θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» με το παραμύθι  «Ο ΚαλΟκάντζαρος  σώζει το Καλικαντζαροχωριό».

Εκπλήξεις και δράσεις περιμένουν τα παιδιά  αλλά και όλους όσοι αισθάνονται παιδιά!!

Πρόκληση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δράση ,που στηρίζεται σε ιδέα του συγγραφέα του φετινού παραμυθιού Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Συγκεκριμένα, παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και  μαθητές δημοτικού, καλούνται να επιστρατεύσουν την φαντασία τους και να γράψουν ένα νέο παραμύθι με μόνο απαιτούμενο μολύβια, γόμες αλλά και… το ταλέντο τους.

Στο «Σπίτι των Παραμυθιών», τα παιδιά θα γράφουν τα δικά τους παραμύθια και τα καλύτερα από αυτά θα αποτελέσουν το θέμα της επόμενης χρονιάς για το Πάρκο των Χριστουγέννων.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει προετοιμάσει την αρχή 12 παραμυθιών,  από τα οποία τα παιδιά θα συνεχίσουν την ιστορία με το δικό τους τρόπο και έτσι  θα γίνουν από θεατές …δημιουργοί!

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Άγιος Βασίλης. Πριν ξεκινήσει να φτιάχνει και να μοιράζει τα δώρα άνοιξε τα γράμματα των παιδιών. Ένα γράμμα δεν έγραφε τίποτα. Το χαρτί ήταν λευκό. Παραξενεύτηκε ο Άγιος Βασίλης. «Μα δεν μου έγραψε ούτε μια λέξη;» αναρωτήθηκε κι αποφάσισε να βρει αυτό το παιδί. Πώς θα το έβρισκε δεν ήξερε όταν…»

Η συνέχεια από αυτό και άλλα 11 παραμύθια θα δοθεί από τα παιδιά

Δικαίωμα συμμετοχής:

  • Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας (λένε το παραμύθι και το γράφει κάποιος μεγαλύτερος).
  • Παιδιά Δημοτικού ( το γράφουν μόνα τους).

Τις ιστορίες που θα ξεχωρίσουν, θα επιλέξει ομάδα εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Το Πάρκο των Χριστουγέννων θα παραμείνει ανοιχτό από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου με ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ.

Αθανασία Σταμοπούλου

 

 

Μοιράσου το άρθρο: