Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που κάθισε ξανά σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράβαση καθήκοντος επειδή το 2014 δεν έδωσε για έλεγχο τους ατομικούς φακέλους εργαζομένων.

Η απόφαση εκδόθηκε  ύστερα από σειρά αναβολών εκδίκασης της υπόθεσης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από την άρνηση του Δημάρχου  να επιτρέψει τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων των εργαζομένων του Δήμου του που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόλυσή τους προέκυπτε «παράνομο όφελος» .

Ο Δήμαρχος Πατρέων εξήλθε καταχειροκροτούμενος από τους εργαζόμενους του δήμου που βρίσκονταν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. «Το δίκαιο πάντα πρυτανεύει. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας επειδή είναι για το δίκαιο, για την προκοπή του λαού. Ενωμένοι, με μακριά τα ζιζάνια της διχόνοιας, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων για δουλειά και προκοπή στην πόλη» τόνισε σε μια σύντομη δήλωσή του προς τους συγκεντρωμένους.

Αμέσως μετά το πέρας της δίκης ο κ.Πελετίδης μίλησε  στην ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ και στην εκπομπή » Στον αέρα… μέρα παρά μέρα»

Πορεία από το Δημαρχείο της Πάτρας στα Δικαστήρια πραγματοποίησαν νωρίτερα περίπου 200 δημοτικοί υπάλληλοι που συμπαραστάθηκαν  στο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ενόψει της δίκης για την άρνησή του να δώσει στοιχεία και φακέλους των εργαζομένων στο δήμο Πατρέων.

Κατά τη πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά και εργαζόμενους του Δήμου, που είχαν συγκεντρωθεί από έξω από το Δημαρχείο

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 11.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πελετίδης είχε αρνηθεί να αποστείλει τους φακέλους  συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων προς αξιολόγηση επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ.

Αθανασία Σταμοπούλου

 

Μοιράσου το άρθρο: