Δελφοί: Αντισταθμιστικά για το νερό

Με αφορμή τη  συζήτηση για τα «αντισταθμιστικά οφέλη» που οφείλονται στις περιοχές οι οποίες συμβάλλουν στο υδατικό δυναμικό της χώρας και  μετά από τις  τοποθετήσεις του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που δηλώνει σύμφωνος με τη συγκεκριμένη λογική, ο Δήμος Δελφών και ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγιωτόπουλος με επιστολή του διεκδικεί αντιστάθμισμα για την περιοχή.

«Η σχεδιαζόμενη αυτή αντιστάθμιση αφορά  στο Δήμο Δωρίδας, που φιλοξενεί τον ταμιευτήρα της Ε.ΥΔ.Α.Π. και στο Δήμο Δελφών» τονίζει ο Δήμαρχος μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας και εξηγεί:

Συμβάλλει μ’ ένα τεράστιο υδατικό δυναμικό στους ταμιευτήρες της Ε.ΥΔ.Α.Π., καθώς από το Δήμο  πηγάζει ο ποταμός Μόρνος που γεμίζει τη λίμνη του Μόρνου, αλλά και ο βοιωτικός Κηφισός, που γεμίζει τη λίμνη Υλίκη. Κατά καιρούς  έγκυρες εκτιμήσεις,  ανεβάζουν τη συμβολή του Δήμου Δελφών στο δυναμικό των ταμιευτήρων της Ε.ΥΔ.Α.Π. σ’ ένα ποσοστό που ξεπερνά το 40%, καθιστώντας το Δήμο  ως το μεγαλύτερο τροφοδότη πόσιμου νερού της χώρας (και προφανώς της Ε.ΥΔ.Α.Π.).

Εδώ και δεκαετίες, με Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με πολιτικές επαφές των Δημάρχων, έγγραφα, επιστολές κ.λπ., ο Δήμος Δελφών (και οι προϋφιστάμενοι «Καποδιστριακοί» Δήμοι) έχει δώσει έναν σταθερό αγώνα για τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά οφέλη», κρίνοντας ότι αυτά ανήκουν σε όλη τη Φωκίδα, που είναι ο κύριος τροφοδότης Νομός του νερού της χώρας.

Εκτός από βασικός τροφοδότης, ο Δήμος Δελφών τυγχάνει ταυτόχρονα και «πελάτης» της Ε.ΥΔ.Α.Π., η οποία  όλα αυτά τα χρόνια χρεώνει το Δήμο για το αδιύλιστο νερό που του παρέχει για την ύδρευση των κατοίκων .

Σύνταξη:Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος