Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, συναντήθηκαν χθες με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για την επιτυχή διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων σε επτά περίπου μήνες στην Πάτρα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση από την Οργανωτική Επιτροπή σε ό,τι αφορά σημαντικά ζητήματα για την πορεία της προετοιμασίας, όπως αυτό της χρηματοδότησης λειτουργίας της Οργανωτικής Επιτροπής, του καταρτισμού του master plan της διοργάνωσης και την παράδοση του στην Οργανωτική Επιτροπή, τις τεχνικές μελέτες των έργων υποδομής, τις προκηρύξεις διαγωνισμών για τις προμήθειες, τις υπηρεσίες και τα έργα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον Υφυπουργό Αθλητισμού και προφορικά την ανησυχία του, για το αν τελικά θα καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση των Αγώνων, στον ελάχιστο χρόνο που απομένει.

Ο κ.Βασιλειάδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός και δεσμεύτηκε ότι από πλευράς Κυβέρνησης και Υπουργείου, έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες για την πετυχημένη διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα. Ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα συνεδριάσει η Οργανωτική Επιτροπή, προκειμένου να δρομολογήσει άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Πατρέων μίλησε σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ «Στον αέρα… μέρα παρά μέρα» και τόνισε μεταξύ άλλων πως εάν σε λίγες μέρες δεν δει να υλοποιούνται μία σειρά συγκεκριμένων  ενεργειών θα επανέλθει με τις ίδιες διεκδικήσεις. Ο κ.Πελετίδης είπε πως οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.  Από την πλευρά του ο Δήμος θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: