Ολοκληρώνεται σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Πατρών η απολογία  των  μελών της 10μελούς σπείρας σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και διεύθυνση  εγκληματικής οργάνωσης.

Το Σάββατο μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι ένας 50χρονος άνδρας ο οποίος φέρεται να φιλοξενούσε στο σπίτι του μέλος της εγκληματικής  οργάνωσης και μια δικηγόρος η οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- διευκόλυνε μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποφεύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικηγόρος η οποία κατέβαλε και χρηματικό ποσό για να αφεθεί ελεύθερη, προέτρεψε τους κατηγορούμενους, την ώρα που βρίσκονταν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο, να απομακρύνουν από πάνω τους τα κινητά τους τηλέφωνα ώστε να μη βρουν οι αστυνομικές αρχές στοιχεία που θα επιβάρυναν τη θέση τους.

Η σπείρα αυτή εξαρθρώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών σε Αχαΐα, Ζάκυνθο και Αττική καθώς φαίνεται πως διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων.

Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε στην κατοχή τους παράνομο υλικό όπως αεροβόλα όπλα, σφαίρες, εκρηκτική ύλη και άλλα ενώ το συνολικό ποσό που έχουν αποκομίσει από τις πράξεις αυτές ξεπερνά τις 120 χιλιάδες ευρώ.

Τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 44χρονος αλλοδαπός ο οποίος θεωρείται και ο εγκέφαλος της οργάνωσης, αφού βάσει δικών του οδηγιών τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας έβρισκαν τα θύματά τους. Στη συνέχεια αφού τα παρακολουθούσαν, έμπαιναν στο σπίτι τους  με τη χρήση βίας και υπό την απειλή όπλου τους αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και τιμαλφή καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές. Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συμμορία είχε καταφέρει  να πουλάει  άμεσα τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν στην κατοχή τους.

Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: