Οι καλύτερες παραδοσιακές συνταγές της Ρούμελης βραβεύτηκαν κατά το διήμερο των εκδηλώσεων της 5ης Ρουμελιώτικης  κουζίνας που έγινε στο Γαλαξίδι .Όλες οι συνταγές διασώζονται και περνούν από γενιά σε γενιά.

Στόχος των εκδηλώσεων της Ρουμελιώτικης  κουζίνας είναι να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου. Είναι μία ιδέα του Ηλία Μαμαλάκη την οποία και υποστηρίζει κάθε χρόνο.

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του Γαλαξιδίου εντυπωσίασαν με τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις συνταγές του διαγωνισμού είναι από ντόπιους παραγωγούς και επιχειρήσεις οι οποίοι σε ειδικές παγόδες είχαν εκθέσει τα προϊόντα τους στο χώρο του λιμανιού.

Είναι η πέμπτη χρονιά διοργάνωσης από το Δήμο Δελφών τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και τους επαγγελματίες  έχοντας την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων του Επιμελητηρίου Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Λιμενικού Ταμείου .

Νίκη Παπαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο: