Στο ασφυκτικά γεμάτο μέσα και έξω Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου μίλησε χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ .Εκεί ήταν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χριστίδης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Γιάννης Βαρδακαστάνης, Βούλα Γιωργάκη, Γιάννης Δάλμας, Γιώργος Καμίνης, Εύα Καϊλη, Λίτσα Κουρουπάκη, Ισμήνη Μώρου, Νίκος Παπανδρέου, Μένη Μαλλιώρη, Λάμπρος Παλάντζας, Νίκος Παπανδρέου, Αλέξανδρος Σταγκουράκης,ο βουλευτής Αιτωλ/νιας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία όπως και στελέχη της Αυτοδιοίκησης.

«…..Οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας, είπε μεταξύ άλλων …Κάθε μέρα και περισσότεροι. Κάθε πόλη είναι και μια απάντηση. Κάθε εκδήλωσή μας είναι και ένα μήνυμα…»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό  και τον ΣΥΡΙΖΑ:

«…Ο σημερινός Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του κατέστρεψαν τη δυνατότητα αλλαγής πολιτικής και τρόπου διακυβέρνησης. Οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους. Ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα. Έχει όνομα η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία: Αλέξης Τσίπρας. Βαρίδι της αριστεράς.

Βαρίδι για τη χώρα. Στην Οικονομία, η ζημιά από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπερνά τα 200 δις. Οι Τράπεζες πέρασαν σε ξένα χέρια και ακόμα δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική οικονομία», είπε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας πως «ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Δεν χρειαζόμαστε «ρετρό» κυβερνήσεις, επιστροφή στο χθες ,κοιτάμε προς το μέλλον».  τη ΝΔ. O επίδοξος εν αναμονή Πρωθυπουργός περιμένει απλά το ώριμο φρούτο να πέσει από το δέντρο της εξουσίας οραματιζόμενος την αυτοδύναμη νίκη του. Η ΝΔ εκφράζει και σήμερα ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο.

Είναι η σημερινή ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που θεωρούν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Που θέλουν να κόψουν κι άλλο τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος. Δεν πιστεύουν στο εθνικό σύστημα υγείας.

Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε», είπε, ενώ δήλωσε πως το ΚΙΝΑΛ είναι «η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους…»

Nίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: