Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πατρέων, ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, , η Διοικήτρια του Νοσοκομείου και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων, εξετάστηκε το ζήτημα του αυξανόμενου πληθυσμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ιδιαίτερα στο χώρο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Ο Δήμαρχος στην παρέμβαση του τόνισε: « Τα συνεχή κρούσματα εγκατάλειψης σκυλιών σε κάθε περιοχή της Πάτρας και στο χώρο του Νοσοκομείου, έχει οξύνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση, μετά το κλείσιμο της «Μέριμνας». Οι ενέργειες που γίνονται από το δήμο μας, δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τόσο το 1ο πρόγραμμα στειρώσεων, όσο και οι εθελοντικές στειρώσεις που έγιναν το καλοκαίρι, παρότι συμβάλλουν στη μείωση των γεννήσεων, δεν αρκούν από τη στιγμή που υπάρχουν καθημερινά νέες εγκαταλείψεις. Τον Οκτώβριο, με δαπάνες του Δήμου, θα ξεκινήσει το 2ο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων με κτηνιάτρους της περιοχής μας.

Η επαναλειτουργία του χώρου της «Μέριμνας» ως δημοτικό κτηνιατρείο θα συνέβαλλε στο να υπάρχει μία διαρκής φροντίδα από επιστημονικό προσωπικό, μία μόνιμη δομή. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε».

Αθανασία Σταμοπούλου

 

Μοιράσου το άρθρο: