Την Παρασκευή θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την αφίσα των Εορτών Εξόδου του Μεσολογγίου. Μεταξύ των διαγωνιζομένων για πρώτη φορά ένας 25χρονος έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού.
Ο νεαρός  ζωγράφισε με ένα ιδιαίτερο τρόπο την πύλη του Μεσολογγίου, την οποία συνδυάζει με την ιστορία της ιερής πόλης σε σχέση με την Έξοδο από τα δεσμά του.
Η περίπτωση του 25χρονου αλλοδαπού, Αλβανικής υπηκοότητας, φυλακίστηκε για κλοπή. Μέσα από τις φυλακές, κατάφερε και πέτυχε την εισαγωγή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχει συνδεθεί συναισθηματικά με την χώρα, για το λόγο αυτό θέλησε να ζωγραφίσει  την ιστορία της χώρας και το Μεσολόγγι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου Τάσος Σκαρμούτσος, που σημειώνει:… «Το μήνυμα της Εξόδου απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο. Δεν γνωρίζει όρια ή περιορισμούς. Μιλά και απευθύνεται στις ψυχές των ανθρώπων, ακόμη κι εκείνων που υπερέβησαν τα όρια των νόμων. Η ελευθερία ως αγαθό άλλωστε είναι ανεκτίμητη. Κι όσοι την έχουν στερηθεί για κάθε λόγο, αντιλαμβάνονται ίσως περισσότερο την αξία της….»

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: